Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biatlonisté otestují olympijské tratě v Soči

Soči - Dějiště olympijských her 2014 Soči bude ode dneška předposlední zastávkou světového poháru biatlonistů. Do Ruska odletěla testovat tratě i početná česká výprava včetně Ondřeje Moravce, který se pokusí navázat na premiérový triumf v kariéře z minulého víkendu na Holmenkollenu. Program zahájí vytrvalostní závody, ve 12:15 se vydají na trať ženy a od 15:30 muži. Oba závody sledujte živě na ČT sport a našem webu.

Biatlonista při tréninku v ruském Soči
zdroj: EPA autor: SERGEI CHIRIKOV

Startovní pole bude opět ochuzené o Nora Emila Hegleho Svendsena, čtyřnásobného mistra světa z Nového Města na Moravě, který ještě není fit po léčbě antibiotiky. Prakticky jistým vítězem SP tak je už s předstihem obhájce žlutého trikotu Francouz Martin Fourcade.

České barvy v Soči budou reprezentovat Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek i Vít Jánov, v ženském závodu Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Barbora Tomešová a Jitka Landová. Největší favoritkou je už jistá vítězka SP Norka Tora Bergerová.

Těžké tratě a tuny betonu na střelnici

Tratě pro olympijská klání jsou dle prvních zjištění české výpravy velmi náročné. Strmá stoupaní několikrát za sebou. Odpočinku si závodníci neužijí ani při technických sjezdech. "Z tohoto pohledu nemáme před závody žádná očekávání. Spíše nás zajímají reakce sportovců a jejich organismů na opravdu náročné tratě," upřesnil šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář pro svazový web.

Problematicky vidí podmínky Laura Areny i Michal Šlesingr "Tratě? Nic moc. Na olympijské parametry mi připadají poměrně úzké. Stadion pak popisuje jako "typicky rusky monstrózní". "Týká se to hlavně provozní budovy a střelnice. Kvůli tunám betonu musela ustoupit nádherná příroda. To mi je líto," uvedl na svých stránkách třicetiletý biatlonista.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články