Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlonisté míří na poslední přípravu. Snad Světový pohár vůbec vypukne, doufá Puskarčíková

Čeští biatlonisté ráno zamířili na závěrečný kemp před startem sezony. Na úvodní dva podniky Světového poháru ve finském Kontiolahti, kde by měl seriál začít 28. listopadu, budou ladit formu ve švédském středisku Idre. Původně přitom měli za cíl Norsko. SP v biatlonu odvysílá živě už tento měsíc ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: ČTK/PR autor: Petr Slavík, Český biatlon

Na soustředění odletělo jedenáct mužů včetně opor Michala Krčmáře a Ondřeje Moravce a sedm biatlonistek v čele s Markétou Davidovou a Lucií Charvátovou. Později přicestuje Jessica Jislová, které dobíhá koronavirová karanténa. V sestavě je i několik juniorů.

"Měli by doplnit tým pro Světový pohár, pokud by nastaly komplikace," uvedl sportovní ředitel a trenér mužů Ondřej Rybář. "Momentálně bych se chtěl asi co nejlíp rozlyžovat," řekl juniorský reprezentant a jeden z velkých biatlonových talentů Mikuláš Karlík.

Biatlonisté museli před odjezdem absolvovat testy koronavirus, aby do Švédska vůbec mohli.

"Máme striktní podmínky. Sportovci trávili pět dní v karanténě, následně podstoupili testy a zůstávali sami až do odjezdu," řekl Rybář. Realizační tým odjel na sever auty, už v pondělí vyrazil servisní kamion.

Kvůli pandemii Češi změnili původně zamýšlené dějiště finální přípravy. Zamířit chtěli do Sjusjönu, ale v Norsku by je čekalo deset dní v karanténě. "Což by výrazně zkomplikovalo přípravu," uvedl Rybář.

V Idre by se čeští biatlonisté mohli zúčastnit testovacích závodů, které se mají konat 14. a 15. listopadu a v plánu je má i švédská reprezentace.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Samozřejmě to Norsko by bylo možná o něco lepší, ale co jsem se dočetl, tak Švédové tam jedou taky nějaké závody, kreré jsme chtěli jet v Norsku, takže to budeme mít s jinými soupeři," řekl Ondřej Moravec, který už dlouho dopředu avizoval, že tato sezona by pro něj měla být poslední v kariéře.

"V tuhle chvíli je úplně jedno, kam na ten sníh pojedeme. Hlavně, že budeme moci lyžovat," uvedl další olympijský medailista Michal Krčmář.

První ostré starty jsou naplánovány na konec listopadu ve finském Kontiolahti. Eva Puskarčíková to shrnula každopádně jasně.

"Doufáme spíš, že to vůbec vypukne. Člověk tady neví dne ani hodiny, co se kde stane. I ta zimní příprava se rozhodovala na poslední chvíli, takže uvidíme, jak to dopadne."

Složení týmu před přípravou v Idre:

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Tereza Voborníková, Klára Polednová, Petra Suchá

Muži: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Milan Žemlička, Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Tomáš Mikyska, Jonáš Mareček

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články