Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Biatlonisté hlásí v Anterselvě změnu. Václavíka nahradil v sestavě Krupčík

Ve výpravě českých biatlonistů dochází na mistrovství světa ke změně. Adama Václavíka po nevydařeném sprintu nahradil v sestavě Tomáš Krupčík. Trenér Zdeněk Vítek s ním zatím počítá coby s náhradníkem pro sobotní štafetu. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz

Tomáš Krupčík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po účinkování na Světovém poháru v Pokljuce mu bylo oznámeno, že se místo světového šampionátu má chystat na druholigový IBU Cup a mistrovství Evropy.

"Těším se na další dny s B týmem. Nejlepší parta ever. Naladíme na mistrovství Evropy a bude to fajn," psal Krupčík po Pokljuce na sítě.

V pondělí, během volného dne v Anterselvě, je už vše jinak.

Tomáš Krupčík hlásil v neděli příjezd, Adam Václavík naopak odjezd.

Dvaatřicetiletý Krupčík, který ve vytrvalostním závodu v Pokljuce dojel se třemi chybami na 53. místě, ještě o víkendu startoval v nedalekém italském Martellu během IBU Cupu.

Po dobrém základu ve sprintu, kde obsadil osmou pozici, se mu podařilo v následné stíhačce skončit na šesté příčce, tedy dvakrát do desítky. "Sedlo mu to," zhodnotil Vítek.

Naopak Václavíkovi sprint MS štěstí nepřinesl. Netrefil tři terče a ze 64. místa do nedělního stíhacího závodu nepostoupil.

"Nepovedlo se to. Bylo vidět, že tam byly ztráty. Nejen u našich závodníků, ale i dalších. Je otázka proč. Bylo to až nezvykle nevyrovnané, ale tak to je," uvedl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

"Chybovali i někteří lepší závodníci. Byly potřeba nuly," dodal Vítek.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Václavík by si tu pravděpodobně už nezazávodil. Boušek (Michal Šlesingr, pozn. red.) se totiž potřebuje rozjet na štafetu," vysvětlil svazovému webu důvod změny kouč Vítek.

Výhled u biatlonistů nyní směřuje právě na středeční individuální závod. "Šlesingr je dobrý střelec a nemuselo by to být špatné. Vytrvalostní závod je především o střelbě," dodal.

Sedmatřicetiletý Šlesingr, který po sezoně ukončí kariéru, před 13 lety právě na MS v Anterselvě získal ve vytrvalostním závodu bronz a dojel si také pro stříbro ze sprintu.

Tomáš Krupčík
zdroj: ČTK/AP

Jak Václavík, tak Krupčík se sejdou na konci února na evropském šampionátu. Ten po problémech s počasím v Estonsku nakonec uspořádá běloruský areál v Raubiči.

Nejúspěšnější český biatlonista loňského mistrovství světa ve Švédsku se během přípravy potýkal se zdravotními problémy, které mu způsobila těžká borelióza.

Doháněl tréninkové manko a v úvodních kolech SP chyběl. Do kolotoče elitního seriálu naskočil Krupčík až po Novém roce v německém Oberhofu. V průběžném pořadí SP mu aktuálně patří 77. místo.

V březnu 2019 na MS v Östersundu skončil se štafetou těsně od bronzové medaile. Letos v Oberhofu dojel Krupčík s Michalem Šlesingrem, Michalem Krčmářem a Jakubem Štvrteckým při svém finiši osmý.

"Kdyby se teď náhodou něco stalo s nějakým členem, mohl by být Tomáš platný. Je rozzávoděný i připravený na výšku, bude to dobrá rezerva," řekl Vítek.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články