Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Biatlonisté budou letos spěchat z Vysočina Areny k vánočnímu stromku

Odzávodit, nejlépe úspěšně, a honem domů na Vánoce. Tak to mají letos nastavené biatlonoví reprezentanti, kterým skončí Světový pohár v Novém Městě na Moravě den před Štědrým dnem. V neděli tak budou na poslední chvíli spěchat za rodinami a blízkými. A tisíce fanoušků ze zaplněné Vysočina Areny to budou mít podobně.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Veronika Vítková doma s přítelem Markem Lejskem ani nepřipraví vánoční výzdobu. "Přijedeme domů pozdě, na Štědrý den se přesouváme k rodině a sedmadvacátého odjíždíme do Obertilliachu na přípravu, takže by to bylo zbytečné a hektické. Užijeme si pohodu doma až později," rozhodla se.

Ještě větší honičku bude nejspíš mít Markéta Davidová. Už v neděli 23. prosince by chtěla slavit Vánoce s otcem. "Doufám, že všechno stihnu," řekla třetí žena z nedávného vytrvalostního závodu v Pokljuce. Pokud by se ale na Vysočině probojovala do nedělního závodu s hromadným startem, určitě přijede domů až v neděli večer.

Nejsložitější přesun čeká Egila Gjellanda. Trenér českých biatlonistek zamíří na norský venkov. "Není problém. Poletím po závodech," konstatoval s tradičním klidem člen zlaté norské štafety z olympiády v Salt Lake City 2002.

Naopak nejkratší cestu absolvuje Ondřej Moravec. S rodinou žije v Letohradu, hodinu a čtvrt vzdáleném od Nového Města. "Takže na tom vydělávám," smál se trojnásobný olympijský medailista ze Soči 2014. Otec dvou dětí už ozdobil i stromeček. "Protože Verča (manželka) s dětmi tady budou a bylo by to hektické. Asi by se to stihlo, ale Róza (dcera) už se na to taky těšila," řekl Moravec.

Poslechněte si Biatlon fokus podcast před Světovým pohárem v Novém Městě:

Stříbrný medailista z olympijského sprintu v Pchjongčchangu Michal Krčmář bere předvánoční termín závodů jako fakt. "Přítěž to není. Důležité je být s rodinou, i kdybychom měli jet čtyřiadvacátého a pak být s nimi do nového roku, tak ten čas tam je a to je důležitější," řekl Krčmář.

Předvánoční termín závodů všichni znají dlouho, proto i dárky nakupovali s předstihem. "Mám je nakoupené, po ségrách a tak," řekla Vítková. "Už jsem to řešila na podzim," prozradila jednadvacetiletá Davidová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články