Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlon už je zase zpátky. Kvarteto Češek vyrazí na Holmenkollenu do nejdelšího závodu

Třetí trimestr biatlonového Světového poháru je tady. Závodní elitu vítá tradiční bašta na norském Holmenkollenu, kde se ve čtyřech dnech pojedou hromadné starty a smíšené štafety. Začíná se ale vytrvalostními závody, a jako první půjdou na start ženy. Český tým má k dispozici stejnou čtveřici, která se představila na nedávném mistrovství světa. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Narozdíl od světového podniku v Novém Městě na Moravě chybí v nominaci Kristýna Otcovská. Ta sice byla trenérům pro všechny případy k dispozici, ale na MS nakonec nazávodila a nyní se vrací do druholigového IBU Cupu.

V úvodním závodu na 15 kilometrů v Oslu se představí kvarteto Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Tereza Voborníková a Jessica Jislová. Právě ta byla nejlepší Češkou v individuálu na MS, když dojela na dvanáctém místě. 

Na vítěznou Italku Lisu Vittozziovou, která utnula kralování Francouzky Julie Simonové, ztratila tři minuty a sekundu. Dvanáctá pozice byla pro devětadvacetiletou Jislovou nejlepším individuálním výsledkem na MS.

"Myslím, že se to určitě řadí k jedněm z nejsilnějších zážitků, které v biatlonu mám," prohlásila tehdy Jislová. "Sešlo se úplně vše. Střelba byla až na jednu nervózní ránu fajn," doplnila.

Ale biatlonové šílenství je to tam, teď je zpátky SP. A Jislová byla ráda, že si mohla od biatlonu i chvíli odpočinout.

"Když se ty pauzy tráví s jinými lidmi, než těmi, které potkávám celoročně na trénincích, tak jsem na biatlon skoro zapomněla a pauza mi přišla pocitiově delší, než byla," uvedla Jislová v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zkráceného vytrvalostního závodu biatlonistek SP v Anterselvě

Davidová obsadila se třemi trestnými minutami ve Vysočina Areně 20. místo. Volný čas si nyní zpestřila exhibicí na olympijském stadionu ve Stockholmu. S Jonášem Marečkem obsadila v singl-mixu sedmé místo.

"Byl to nový a skvělý zážitek. Bylo to super," usmála se Davidová, která navíc musela řešit trable s bagáží, jež jí nepřiletěla.

SP v Oslu tedy načíná poslední třetinu sezonu elitního seriálu.

V příštím týdnu přijde na řadu dlouhý přelet do USA, kde závody pokračují v Soldier Hollow, ročník pak skončí o týden později v kanadském Canmore. Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Češky v akci – vytrvalostní závod:

Markéta Davidová (12), Tereza Voborníková (39), Jessica Jislová (57), Lucie Charvátová (84)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články