Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Biatlon pokračuje v Hochfilzenu. Češi zaútočí ve sprintech

Biatlonový kolotoč pokračuje a kulisy tomu dělá rakouský Hochfilzen. Program zde začne sprinterskými závody mužů i žen. Zatímco Johannes Bö a Hanna Öbergová hájí vedení v klasifikaci Světového poháru, čeští biatlonisté chtějí vylepšit své pozice ze zahajovacího Kontiolahti. Přímý přenos sprintu žen i s předzávodním studiem sledujte od 11:00, sprint mužů je na programu od 13:50.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Antti Aimo-Koivisto

Český biatlon na úvod v Kontiolahti naznačil potenciál a například Ondřej Moravec se opakovaně zaskvěl skvělou střelbou, načež své výkony označil za "nejlepší vstup do sezony v kariéře". Zároveň ne vše vyšlo a například výsledek ženské štafety, která musela na sedm trestných okruhů, byl hluboko za očekáváním.

V Hochfilzenu se tým pokusí své výkony napravit a vylepšit. Sestava bude stejná, jen Tomáše Mikysku nahradí Milan Žemlička; v plánu je účast dvou českých juniorek Terezy Voborníkové a Elišky Teplé. Oporami budou tradičně Markéta Davidová, Ondřej Moravec či Michal Krčmář. V lepší zítřky doufá Eva Puskarčíková.

Program začíná sprinty, v sobotu je pak na programu štafeta žen a stíhací závod mužů. V neděli se závody prohodí, biatlonisté pojedou štafetový závod a ženy naváží stíhacím kláním. Vedení v průběžném pořadí Světového poháru drží po finském Kontiolahti Johannes Bö a Hanna Öbergová, kterou stejně jako celý švédský tým zastihl start sezony ve výborné formě.

Zdroj
ČT sport, biatlonmag.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články