Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Běžecké šampionce Nilssonové biatlonová premiéra nevyšla, ve sprintu skončila na 99. místě

Olympijské vítězce v běhu na lyžích Stině Nilssonové premiéra v druhém nejvýznamnějším biatlonovém seriálu IBU Cupu nevyšla. Sedmadvacetiletá Švédka obsadila ve sprintu v bavorském Arberu u českých hranic 99. místo ze 130 startujících.

Nilssonovou při debutu nepodržela střelba ve stoje, v níž udělala čtyři chyby. Celkově musela na pět trestných okruhů a na vítězku Taťjanu Akimovovou z Ruska ztratila 3:48,6 minuty.

Úřadující olympijská vítězka v běžeckém sprintu a dvojnásobná mistryně světa Nilssonová se rozhodla změnit sportovní odvětví teprve loni na jaře. Ráda by se prosadila do Světového poháru, k tomu má ale v silném švédském týmu zatím daleko.

Výhledově se Nilssonová může pokusit přiblížit krajance Magdaleně Forsbergové, jež také nejprve reprezentovala Švédsko v běhu na lyžích a po přechodu k biatlonu se stala šestkrát mistryní světa a šestkrát vyhrála hodnocení Světového poháru.

V uplynulé sezoně biatlonového SP skončila celkově třetí a ovládla hodnocení sprintu další bývalá úspěšná běžkyně Denise Herrmannová z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články