Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atakují čeští biatlonisté v Hochfilzenu po dlouhé době elitní desítku? Krčmáře a spol. čeká sprint

Biatlonistky si ve sprintu mohly vychutnat sluncem zalitý areál v Hochfilzenu. České barvy se radovaly ze stříbra Markéty Davidové. Odlišný závod v odlišných podmínkách mohou ovšem prožít muži. V Rakousku se zatáhne a vyloučen není ani déšť. Pro servismany na už tak záludných tratích nic záviděníhodného. Přímý přenos sprintu mužů vysílá od 13:30 ČT sport i ČT sport Plus.

Českým biatlonistům se v posledních letech v rakouském areálu příliš nedaří. Od mistrovství světa před pěti lety nenakoukli do elitní desítky.

"V Hochfilzenu nejsou výsledky kdovíjaké. Těžko říct. Často jsme se tu prali s lyžemi, měli jsme problémy s mázou," pojmenoval jeden z možných faktorů Krčmář.

"Dolů je louka, která je hodně na sluníčku, lesklá. A pak druhá část, která je schovaná ve stínu. Tam je čerstvý sníh, úplně jiný než na té louce. Chce to najít lyže, které dokážou pobrat obě podmínky," popisoval nejzkušenější z českých závodníků, jehož maximem v Hochfilzenu je šesté místo ve vytrvalostním závodě – stříbrném pro Ondřeje Moravce – na mistrovství světa před pěti lety.

"Testuje se hodně v tubusech, kde se to umydlí a udělají se sklíčka. A máza na těch místech může být jiná. Testování tady není vůbec jednoduché a chyba může nastat," popsal detaily Krčmář.

Nutno říct, že s náročnými podmínkami na trati se ve čtvrtek výborně popasovala Markéta Davidová, která zaznamenala třetí nejrychlejší běžecký čas a mohla se radovat z druhého místa v cíli.

Na trať vyrazí jako první Jakub Štvrtecký s číslem 9. Krčmář bude mít osmačtyřicítku, Tomáš Mikyska číslo 54, Mikuláš Karlík 73 a Jonáš Mareček 96.

Na rozdíl od Kontiolahti je s týmem už také střelecký trenér Matt Emmons, který mohl sledovat, jak se propsala předsezonní příprava do zimní reality.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články