Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Asistent Holubec: Na trati to teď není taková Makula, jak má být

Markéta Davidová skončila na mistrovství světa v Oberhofu šestá ve sprintu. Střílela sice bezchybně, ale na nejlepší nestačila v běhu. Měla až třiadvacátý čas. Podle asistenta trenéra Jiřího Holubce za to teoreticky může víc faktorů, těsně po závodě si ale nechal prostor pro zanalyzování celého závodu s týmem na později. Přímé přenosy z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

"Celkový výsledek vypadá dobře. S výkony Makuly a Terky musíme být spokojení. Markéta předvedla velmi pěkný výkon a šesté místo je lepší než sedmé. Některé závodnice ale byly dnes až neuvěřitelně rychlé," řekl trenér ženské reprezentace Egil Gjelland.

Při stojce šla Davidová na třicátý stav. Podle Holubce to byla předem určená taktika.

"Už při tréninku jsme doporučovali, ať si to vyzkouší. Foukalo z levé strany, mohla se schovat za diváky. Neštěstí ale je, že jsou trochu hluční, takže to může znervózňovat. Ale bylo to lepší, mohla se schovat za ten val," řekl Holubec v rozhovoru pro ČT sport.

Byl velice rád, že Davidová dala dvě nuly.

"Makula umí střílet, teď byla trochu možná rozhozená v poloze, trápila se s tím, tak si zasušila, srovnala se do polohy dala tam centové rány, takže úplně perfektní."

Celkově byl spokojený velice, šesté místo na světovém šampionátu je šesté místo.

"Spokojenost je velká, škoda jen, že se trochu trápí na trati, není to taková Makula, jak má být. Nevím, musíme si promluvit, jaké byly lyže, jak se jí jelo."

"Holky jsou prostě lépe připravené v běžecké části, tak to musím brát," hodnotila Davidová v cíli.

"Těžko říct, jestli to bylo dnes na trati lepší než ve smíšené štafetě. Asi to bylo dost podobné. Není to o tom, že by bylo něco špatně. Já už prostě jen nemůžu jet rychleji. Tak to je," doplnila Davidová.

Srovnatelně s ní běžela dvaadvacetiletá Voborníková, která je na svém prvním seniorském mistrovství světa.

Chyba při poslední ráně ji připravila o umístění v nejlepší desítce, ale i tak je 18. místo jejím maximem mezi dospělými.

Sport
zdroj: ČT4

"Terka byla určitě velké překvapení. Slyšel jsem, že říkala, že byla poslední rána zbrklost, což byla, ale při tréninku to nedělá. Mohla být do desítky v pohodě, ale jinak smekám," usmál se Holubec.

Ve Světovém poháru byla Voborníková dosud nejlépe jednadvacátá. V závěrečném okruhu měla sedmý běžecký čas, v této pasáži byla rychlejší než Davidová.

Musela ale na jeden trestný okruh. Co jí radí Holubec do nedělní stíhačky? "Nemyslet na to, že to je poslední rána, a dělat všechno stejně jako předtím. Nebát se toho a na spoušti být zodpovědný."

"Měla jsem hrozný nástřel, takže za ležku jsem ráda. K ležce nemám co říct, je to furt dokola. Poslední rána vím, kde byla. Zase nespadla, už mě to nebaví. Ale za jedna v těchto podmínkách? Jsem spokojená," řekla Voborníková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články