Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Anterselva se loučí hromadnými závody. Nechybí ani čtveřice Čechů včetně Davidové a Krupčíka

Světový pohár biatlonistů si odškrtne poslední závody v italské Anterselvě. Na řadě jsou populární masáky. Mezi ženami nechybí Markéta Davidová, muže bude zastupovat z českého pohledu trio Michal Krčmář, Ondřej Moravec a také Tomáš Krupčík, který si ve stíhačce připsal životní výsledek. Zlata z německého Ruhpoldingu obhajují Franziska Preussová a Johannes Bö. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 12:40 (závod žen) a 15:05 (závod mužů).

Markéta Davidová (v popředí)
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V třicítce nejlepších závodnic si drží 26. místo Markéta Davidová, která zazářila ve sprintu nečekaným triumfem, ale ve stíhačce skončila čtrnáctá. Češkám se na střelnici příliš nedařilo. Nejrychlejší Davidová, která se jako jediná z reprezentantek kvalifikovala do hromadného závodu, se dopustila hned na startu tří chyb a šance na další nadějný výsledek byla pryč.

"Upřímně, nevím, v čem byl problém. Co mi pak říkali trenéři, tak jsem si měla cvakat dva nahoru, takže předpokládám, že to bylo zase dole. Nevím, jestli jsem zase přijela méně zadýchaná, nebo že to zůstalo dole," řekla Davidová k počátečnímu trápení na úvodní položce.

Na zbylých třech zastávkách zaznamenala už jen jednu chybu a na vítěznou Dorotheu Wiererovou z Itálie nakonec ztratila 1:45 minuty. "Prostě to nespadlo, no. Pak už jsem bojovala. Mně se jelo první kolo strašně dobře. Říkala jsem si 'jo, to bude dobrý', ale pak mně trošku došlo. Takže pak jsem už jenom doufala, že budu v cíli," dodala Davidová ke svému výkonu ve stíhačce.

Hlavní favoritky Lisa Vittozziová s Wiererovou budou chtít přidat další domácí triumf. Obě Italky si vypomáhaly v druhé polovině stíhacího závodu, nakonec se ale mezi ně dostala Němka Laura Dahlmeierová, která je, zdá se, zpátky a vzrůstající formu se pokusí potvrdit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistek v Anterselvě

V mužském závodě se představí tři Češi, Bö může přidat dvanácté vítězství

Po sprintu a stíhačce bude mezi muži útočit na vítězný hattrick v Anterselvě lídr bodování Johannes Bö. Norský král letošní sezony ukázal, že si může dovolit i zaváhání na střelnici, neboť v běhu aktuálně nemá konkurenci. Zlepšenou formu potvrzují Francouzi, hned čtyři z nich obsadili druhé až páté místo ve stíhacím závodě.

Po elitní desítce bude sahat Michal Krčmář, který na ni ztratil ve stíhačce jen šest sekund. Po odpočinku se na start postaví také Ondřej Moravec. Díky 18. místu se v hromadném závodě představí i novic Tomáš Krupčík, který zajel životní stíhačku i přes čtyři chyby na střelnici. Navíc tři nepřesnosti si připsal vždy při poslední ráně, o to více ho musely mrzet.

"Každá nula by nás posunula hodně dopředu. Škoda posledních položek, tam by se dostal jeden do desítky a jeden do patnáctky. Některé rány byly zbytečné, i když podmínky nebyly jednoduché a podepsaly se na střelbě," uvedl Zdeněk Vítek na adresu svých svěřenců.

S výkonem Krupčíka ale byl spokojený. "Tomášovi to tady sedí. Je schopný podat slušné nebo velice dobré výkony. Nebojí se střílet a to je pro tuto trať důležité," doplnil Vítek.

Moravec obhajuje z Ruhpoldingu 15. místo díky bezchybné střelbě, Krčmář 18. příčku s jednou ránou vedle. Pokud Češi budou chtít pomýšlet na slušné umístění, musí střílet čistě. První desítka pořadí minulého hromadného závodu se dopustila při poslední zastávce v Německu maximálně dvou chyb.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články