Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ach ty první rány... Rybáře mrzel respekt z biatlonového kotle, za Štvrteckého je rád

Ze slov i výrazu sportovního ředitele biatlonového svazu Ondřeje Rybáře bylo cítit jisté zklamání. Michal Krčmář a Ondřej Moravec totiž v úvodním závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě chybovali – a oba hned prvními ranami. "Jsou to ostřílení pardálové, myslel jsem si, že to zvládnou," vysvětlil Rybář po sprintu. Jinak byl ale spokojen: z divácké kulisy i z tuzemského debutu mladíka Jakuba Štvrteckého, který se dokázal probojovat do sobotní stíhačky. Přímé přenosy ze SP v Novém Městě sledujte na ČT sport a weebu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Není to úplný zklamání, ale samozřejmě to mrzí. Oba kluci totiž myslím předvedli dobrý výkon. Ale nedat první ránu... Trochu bych tomu přisuzoval respekt. Nula by byla umístění do desítky. To by českému týmu slušelo, zvlášť při těch fanoušcích," řekl Rybář s odkazem na zhruba dvaadvacetitisícovou návštěvu první den ve Vysočina Areně.

Krčmář nakonec skončil na děleném 20. místě, Moravec o tři hůře. "Pozice do stíhačky určitě dobrá, zvlášť když je to nějakých třicet vteřin. To bude hodně zajímavý závod," řekl Rybář s výhledem na sobotu v souvislosti s faktem, že Češi budou na čtvrtého Švýcara Benjamina Wegera ztrácet půlminutu.

Velkou radost má z výkonů Jakuba Štvrteckého, který se ukázal už v Hochfilzenu a do Nového Města na Moravě byl nominován na úkor nemocného Tomáše Krupčíka. Ve sprintu pak zajel 48. místo se dvěma chybami, což mu zaručuje start ve stíhacím závodu. "Dělá nám radost. A největší mám z toho, že dokáže ve svěťáku uplatnit to, co se mu dařilo v přípravě," řekl Rybář.

Obrovský talent, kterému bude v pátek rovných dvacet let, dosud startoval zejména v béčkovém IBU Cupu. Podle Rybáře může stabilně bodově pomáhat v Poháru národů a třeba i doplnit štafetu. "A dneska perfektně zvládl ležku," dodal čtyřicetiletý Rybář, který závod sledoval na trati.

S čím ale spokojen už tak nebyl, byly chyby při přebíjení. "Minimálně tři. To rádi nejsme. Adam Václavík se zašprcnul a nedal, problémy měli i Štvrtecký a Krčmář. Špatný repetýrování… Někdy je to možná ukvapené, stávat by se to nemělo," řekl Rybář, do minulé sezony reprezentační šéftrenér.

Z návštěvy prvního závodu tuzemské zastávky Světového poháru byl nadšený. "Tohle je přesně to, co tým potřebuje. Ukáže se síla zázemí, publika, kde vám sice spoustu lidí fandí na internetu a u televizí, ale pokud přijdou sem do arény, nic to nenahradí," uvedl Rybář.

Sám vzpomínal na časy, kdy na střelnici stál v pozici trenéra. "To se nezapomíná. Jsem rád, že to pokračuje, Teď jsou přesně chvíle, kdy to český biatlon potřebuje," zdůraznil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články