Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ach ta střelba – Krupčík s Vítkovou ve štafetě dvojic neuspěli

Střelecká bída české dvojice Tomáš Krupčík a Veronika Vítková v první polovině závodu smíšených dvojic potopila naděje českého biatlonu na lepší umístění v americkém Soldier Hollow. Češi minuli třináct terčů, museli na jedno trestné kolo a brali nakonec sedmnácté místo. Závod vyhráli Italové Lukas Hofer, Dorothea Wirerová před Rakušany Simonem Ederem a Lisou Theresou Hauserovou a Francouzi Antoninem Guigonnatem a Julií Simonovou.

Smíšená štafeta dvojic
zdroj: ČT4/AP autor: Rick Bowmer

Nejmladší biatlonová disciplína byla tentokrát poprvé inovována tím, že na 13,5 km startovali první muži. V Americe bylo chladno, slunečno a bezvětří, ale Krupčík, jehož forma šla před americkou zastávkou nahoru, potvrdil, že tady není v pohodě.

Hned při úvodní střelbě vleže minul čtyřikrát, po třech dobíjeních musel na trestné kolo a klesl na dvacáté místo z dvaadvaceti štafet na trati. A když i při střelbě vstoje pak třikrát dobíjel, předával poprvé Vítkové na předposledním místě.

Ani devátá žena ze sobotní stíhačky, v níž neminula terč ani jednou, však nedopadla dobře. Vleže dobíjela třikrát, vstoje jednou a stále se pohybovala na chvostu startovního pole.

Až po další předávce se česká střelba zvedla – Krupčík dal nulu a vstoje minul jen jednou, ovšem to už bylo na šanci na lepší místa pozdě. Vítkové předával štafetu na sedmnáctém místě a ta ji pak s výsledky na střelnici 0 a 2 udržela.

Trenér Zdeněk Vítek smutně konstatoval: "Rozhodla první ležka a pak i ta druhá Tomášova střelba. Potom se s tím už nedalo nic dělat." 

O stupně vítězů se podle očekávání přetahovali Italové, Rakušani, Francouzi a překvapivě dlouho i Estonci, kteří však v závěru odpadli.

SP v biatlonu v Soldier Hollow (USA):

Smíšená štafeta dvojic: 1. Hofer, Wiererová (It.) 35:27,9 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Eder, Hauserová (Rak.) -22,9 (0+2), 3. Guigonnat, Simonová (Fr.) -50,2 (1+8), ...17. Krupčík, Vítková (ČR) -3:45,1 (1+13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články