Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zraněný kotník vypadá lépe. Už jsem schopen normálně chodit, hlásí Pumprla před MS

Pochroumaný kotník ho jen tak nezastaví. O víkendu si ho kapitán českých basketbalistů v zápase s Maďarskem mírně poranil, ale na mistrovství světa, které začíná za deset dnů, by měl být zcela fit. Věří, že se brzy zapojí do tréninku a stihne nastoupit ještě v průběhu přípravného turnaje v Koreji. Přímé přenosy všech utkání nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Pavel Pumprla v akci
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Vypadá to líp, než jsem si myslel v první chvíli podle toho tenisáku, který mi v oblasti kotníku natekl a zbarvil se do různých barev. Za dva dny bylo razantní zlepšení. Vyšetření nepotvrdilo nic vážnějšího než jen drobné natažení vazů, už jsem schopen normálně chodit a brzy bych se měl vrátit k tréninku," řekl Pumprla.

"Tuším, že se budu spíš šetřit v nejbližších dnech. První zápas korejského přípravného turnaje je asi tak na hraně, ale nemá smysl s tím riskovat a něco přehánět. Uvidí se podle momentální situace," připojil. Češi se v Soulu utkají v sobotu s Angolou, v neděli s Koreou a v úterý s Litvou. Do šampionátu v Šanghaji vstoupí 1. září proti USA.

Bezprostředně po zranění v Hamburku měl Pumprla obavy o účast na mistrovství. "V člověku trochu hrkne, ale zase jsem si řekl, že alespoň nebudu tři týdny bez dětí a bez manželky. Vyskočily obě stránky pohledu na věc. Každého by ale mrzelo o šampionát přijít. Podařilo se nám tam probojovat, takže jsem rád, že když už mě něco takového potkalo, tak se zranění ukázalo v únosné formě a mohu doufat, že to stihnu," prohlásil třiatřicetiletý nymburský křídelník.

Tým se podle něj popere o co nejlepší výsledek a má šanci bojovat o druhé postupové místo ze základní skupiny. "Věřím, že budeme dobře připravení a správně nahecovaní. Jak se blíží začátek šampionátu, už cítíme tíhu okamžiku, ale věřím, že to nebude deka, ale spíš půjde o pozitivní tlak, který nám spíš pomůže vytáhnout se k co nejlepšímu výkonu. Jedeme tam s hlavou nahoře a chceme se tak i vracet," podotkl.

Turnaje v Praze a Hamburku podle něj ukázaly, že je potřeba zlepšit defenzivu. A právě Pumprla je v obraně pro kouče Ronena Ginzburga nesmírně důležitý. "Problémy byly v obraně, s takovou bychom proti papírově silnějším soupeřům asi těžko uspěli. Snažíme se na tom dělat a trenér říká, že jsme typy hráčů, kteří se k nejlepší hře vyšponují v ostrých zápasech. Tak snad v tom má pravdu," usmál se kapitán.

Podpora je znát

Cítí, že první start na mistrovství světa po 37 letech ještě od dob Československa budí zájem. "Ještě jsem nebyl na světě, když tam reprezentace hrála naposledy. Zájem je veliký, já pozornost nevyhledávám, ale jsem s tím smířen. Přejou mi štěstí i lidi, o kterých jsem věděl, že basket normálně vůbec nesledují," řekl Pumprla.

Pocítil to i po nedělním zranění. "Překvapilo mě, jak velkou pozornost můj zdravotní stav vyvolal, co se všechno kolem strhlo. Dostal jsem snad dvacet zpráv s otázkou, jak kotník vypadá. To se mi během kariéry nestalo," podotkl.

Věří, že podpora příznivců bude cítit i v Číně. "V Šanghaji se otevírá Český dům, od basketbalové federace vím, že byl o lístky docela zájem. Manželka s dětmi chtěla jet moc, ale nakonec usoudila, že by to s našimi třemi potomky bylo extrémně náročné. Takže já tam budu mít podporu asi malou, ale věřím, že se tam nějací naši fanoušci objeví," dodal Pumprla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články