Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zlepšujeme se zápas od zápasu, tvrdí Satoranský a věří, že se Bulls zvednou

Po svém parádním zápase je český basketbalista Tomáš Satoranský přesvědčený, že Chicago teď půjde s výkony nahoru. Výhra nad Atlantou 113:93, na níž se český basketbalista podílel 27 body a přidal osm asistencí a sedm doskoků, má jeho tým v NBA odrazit k lepším výsledkům.

Tomáš Satoranský v dresu Chicaga
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Penner

Bulls vstup do nové sezony zámořské soutěže nevyšel a v devíti zápasech uhráli teprve třetí vítězství. "Je to důležitá výhra pro naše sebevědomí. Neměli jsme ideální začátek, jak jsme chtěli," uvedl Satoranský v prohlášení pro české novináře.

Český reprezentant byl rád, že Chicago dokázalo dobrou hru proměnit i ve výsledek, což se třeba v předchozím utkání s Los Angeles Lakers navzdory vedení o 19 bodů nepovedlo. "Poslední zápasy jsme se prezentovali lepším basketbalem, ale chybělo nám hrát stejně po celý zápas," prohlásil.

"V posledních čtvrtinách jsme měli problém to dotáhnout do vítězného konce. Doufám, že tohle utkání nám v tom pomůže, protože jsme v něm byli kompaktní po celých 48 minut, a jsem rád, že se mi podařilo dovést kluky k tomuhle vítězství i s novým osobním rekordem," přidal Satoranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský dotáhl Chicago rekordními 27 body k výhře v Atlantě

Osmadvacetiletý basketbalista vylepšil svůj i český rekord o dva body. Dosavadním maximem byl jeho výkon z únorového zápasu ještě v dresu Washingtonu shodou okolností proti Chicagu. "Když se dává dohromady nový tým, který je zároveň takhle mladý, tak to není nic jednoduchého," pokračoval Satoranský.

"Navíc máme tři nové asistenty a systém je celý nový, takže jsme se na začátku hledali a každý si pořád zvyká na svou ideální roli. Určitě můžu potvrdit, že se naše výkony zlepšují zápas od zápasu. Utkání s Atlantou a tři čtvrtiny s Lakers jsou toho důkazem a doufám, že budeme předvádět dobrou hru a vítězit," dodal.

Důležitou roli hraje i čtyřiapadesátiletý trenér Jim Boylen. "Je to jeho první celá sezona v roli hlavního kouče a myslím si, že to zvládá velice dobře," přidal Satoranský. "Hodně nás podporuje, protože v posledních dnech to byly docela těžké momenty. Je tvrdý, ale dokáže podpořit zvlášť mladé hráče, kteří to potřebují. Myslím si, že je to ideální kouč pro takhle mladý tým," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články