Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zklamání, ale i výzva. Na tým se těším, hodnotí Krejčí přestup do Atlanty

Vít Krejčí se v NBA stěhuje z Oklahomy do Atlanty. Dvaadvacetiletý rodák ze Strakonic přiznal, že jej tak rychlý odchod překvapil, na novou výzvu se však těší. Po výměně se přesouvá do Atlanty, protože už v pátek s novým týmem odletí na přípravu do Abú Zabí.

"Nějaké zklamání tam určitě je, na druhou stranu se na tuhle novou výzvu těším. Jsem rád, že jsem dostal možnost se přidat k tak kvalitnímu týmu, a rozhodně se budu snažit využít tu šanci naplno," sdělil Krejčí.

Oklahoma získala Krejčího v listopadu 2020 při draftu, na kterém si hráče vybral ve druhém kole na 37. pozici Washington. Stal se pátým draftovaným Čechem v historii a po doléčení zranění kolena také na začátku uplynulé sezony jako pátý po Jiřím Zídkovi mladším, Jiřím Welschovi, Janu Veselém a Tomáši Satoranském v nejlepší lize světa nastoupil.

Celkově Krejčí, který na začátku září reprezentoval na mistrovství Evropy, odehrál za Thunder v NBA 30 zápasů s průměrem 6,2 bodu, 3,4 doskoku a 1,9 asistence. Očekává, že si jej Atlanta vybrala kvůli stejným přednostem jako Oklahoma. "Myslím, že budu moct nabídnout to podobné co v Oklahomě. Hodně energie, obranu a střelbu. To jsou hlavní věci, na které se soustředím, a myslím, že to bude to, co po mě budou chtít v Atlantě," podotkl.

Na svém postu má konkurenci i ve hvězdném Trae Youngovi, od kterého by rád co nejvíce pochytil. "Myslím, že se tým točí hlavně kolem něho. Je to skvělý rozehrávač, skvělý střelec a má skvělou nahrávku. Už se těším, že budu mít šanci se učit od takového frajera. Věřím, že mi to pomůže a posune mě to dál," prohlásil Krejčí.

První kontakt s koučem Hawks Natem McMillanem jej teprve čeká. "Stalo se to včera, takže jsem ještě neměl čas s nikým mluvit. Samozřejmě jsem mluvil s manažerem. Dneska už se stěhuju do Atlanty, takže s nimi budou moct promluvit večer," uvedl Krejčí.

Hawks čeká příprava okořeněná pobytem v Abú Zabí, kde sehrají ve čtvrtek 6. října a o dva dny později přípravné zápasy s Milwaukee. "V pátek odlétáme. I proto bylo všechno narychlo a hned letím do Atlanty. Každopádně jsem natěšený, až poznám kluky a dáme se do práce," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články