Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Životní výkon. Veselý dotáhl Fenerbahce k vítězství nad Bambergem

Jan Veselý dovedl v Evropské lize své Fenerbahce Istanbul nejlepším výkonem kariéry k výhře 77:69 nad Bambergem. Český pivot za 27 minut na palubovce nasbíral šestadvacet bodů a přidal jedenáct doskoků, jednu asistenci a dva zisky. Index užitečnosti měl 36, což je jeho osobní rekord. 

Jan Veselý
zdroj: ČTK/ABACA

Dosavadním maximem pro Veselého byla užitečnost 31 z duelu s Realem před dvěma lety. Více bodů dal pouze loni v listopadu CSKA Moskva, a to 31.

Český basketbalista ukázal, že je opět v dobré formě. Zápas začal sice na lavičce, ale od svého nástupu na závěr první čtvrtiny na palubovce dominoval. Ve druhé čtvrtině dal 11 bodů a byl hlavním důvodem, proč si Fenerbahce vybudovalo dvouciferný náskok vedoucí k výhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý dovedl Fenerbahce k výhře nad Bambergem

Bamberg především nedokázal odstavovat Veselého na doskoku pod vlastním košem. Český reprezentant tak dopichoval míče, smečoval rovnou z doskoku a celkem nasbíral osm útočných doskoků, čímž vyrovnal dosavadní rekord sezony. Před dvěma roky měl ale ještě o dva míče získané pod soupeřovým košem více.

Veselý navíc znovu ukázal, jak v této sezoně vylepšil trestné hody, když proměnil osm z deseti pokusů. Celkem se tak blíží už úspěšnosti 70 procent, přičemž v předchozích třech sezonách měl dohromady průměr 50 procent.

Dva uklidňující koše

Když Bamberg v poslední čtvrtině zlobil a snížil na jednociferný rozdíl, byl to právě Veselý, kdo dvěma koši za sebou spoluhráče uklidnil. Fenerbahce už si pohlídalo patnácté vítězství v sezoně, znamenající udržení druhé příčky v tabulce. Navíc tak istanbulský celek napravil minulý debakl 70:95 s Olympiakosem Pireus.

"Byl to velmi důležitý zápas po tom minulém propadáku. Nebylo to jednoduché, ale slíbili jsme si, že budeme bojovat po celých 40 minut. A to jsme zvládli. Je to důležité týmové vítězství," řekl Veselý v pozápasovém televizním rozhovoru.

Evropská liga basketbalistů - 22. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Bamberg 77:69 (za domácí Veselý 26 bodů, 11 doskoků, 1 asistence), Crvena zvezda Bělehrad - Milán 100:89, Žalgiris Kaunas - Chimki Moskva 74:84, Real Madrid - Olympiakos Pireus 79:80.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články