Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vypjatou koncovku Žabiny zvládly a v EuroCupu slaví první výhru

Konečně se dočkaly prvního vítězství, ale na triumf se nadřely. Basketbalistky brněnských Žabin porazily v EuroCupu soupeřky ze San Sebastianu 79:71 a po čtyřech porážkách se mohly radovat. České zástupkyně v evropské soutěži zůstávají ve skupině K poslední, ale stále mají naději na postup do play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny Brno udolaly San Sebastian a v EuroCupu mají první výhru

Český vicemistr odehrál ve skupině o zápas méně. Stále není uzavřen osud jeho listopadového duelu v Lyonu, kam Brňanky kvůli covidu-19 neodcestovaly. Vedení soutěže zápas zkontumovalo 20:0 ve prospěch francouzského týmu, Žabiny mají ještě možnost se proti tomuto verdiktu do konce týdne odvolat.

V utkání proti San Sebastianu se Brňankám vydařil začátek, precizní obranou dostaly soupeřky pod tlak. Zkušený španělský celek ale kontroval v dalším průběhu dobrou střelbou i kombinacemi.

Drama vyvrcholilo ve čtvrté čtvrtině. Tři a půl minuty před koncem šly Španělky do jednobodového vedení, ale Žabiny si jej vzaly zpět. Závěr táhla bosenská reprezentantka Kněževičová, nejlepší střelkyní týmu byla ale se 17 body Záplatová.

"Je to pro nás cenné vítězství, dokázaly jsme si, že do této silné skupiny patříme. Základem úspěchu byla obrana, výhru jsme ubojovaly," řekla Petra Záplatová v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi. Poslední zápas skupiny sehrají Brňanky doma příští středu v 17:00 s Lyonem.

Evropský pohár basketbalistek – 5. kolo:

Skupina K:

Žabiny Brno – San Sebastian 79:71 (19:11, 39:34, 55:52)
Nejvíce bodů: Záplatová 17, Kněževičová 16, Holmesová 15 – Coulibalyová a Dembeleová 17, Almendrová 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články