Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brněnské Žabiny při vstupu do Eurocupu na belgický Braine nestačily

Basketbalistky brněnských Žabin vstoupily do Evropského poháru porážkou. V prvním zápase skupiny K podlehly v domácím prostředí belgickému celku Castors Braine 58:75. Nejlepší hráčkou Žabin byla Petra Záplatová, autorka 19 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny prohrály na úvod Eurocupu s Braine

Ještě pět minut před koncem prohrávaly domácí basketbalistky pouze o bod. Hostující kouč ale poslal na hřiště nejsilnější sestavu v čele s pětatřicetiletou Ukrajinkou Valerií Berežinskou a desetibodová šňůra Belgičanek vývoj jasně překlopila na jejich stranu. "Soupeř nás přehrál svojí agresivní obranou a eliminoval naši největší zbraň, což jsou rychlé protiútoky," uvedl trenér Žabin Viktor Pruša.

Žabiny hrály v Eurocupu poprvé. V úvodu utkání se jim nedařila střelba, vysoký byl i počet ztracených míčů. "Jsem ráda, že jsem dala tolik bodů, ale celkově se mi to hodnotí špatně. Belgičanky potrestaly velké množství našich ztrát, zasloužily jsme si lepší výsledek," konstatovala Záplatová.

Dalším soupeřem Žabin bude příští týden v britské metropoli mistr anglické ligy Londýn Lions. "Bude to pro nás další díl velké školy mezinárodního basketu, který je rychlejší a agresivnější. Musíme se tomu přizpůsobit," řekl Pruša.

Žabiny Brno - Castors Braine 58:75 (10:16, 35:34, 46:48)

Nejvíce bodů: Záplatová 19, Hamzová 8, Stoupalová, Vacková a Holmesová po 7 - Königová 16, Mbakaová a Dornstauderová po 14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články