Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barcelona prodlužuje vítěznou sérii. Doma otočila duel s Valencií

Devátou výhru v řadě si ve španělské ACB lize po postupném obratu připsali basketbalisté Barcelony. Za jejich domácí vítěznou odvetou 81:75 nad Valencií stál s 19 body Nicolas Laprovittola. Jan Veselý pomohl 9 body a 5 doskoky, rozehrávač Tomáš Satoranský zaznamenal 5 bodů, 6 doskoků a 3 asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Barcelony otočili utkání s Valencií

Valencia vstoupila do odvetného utkání španělské ACB ligy na půdě Barcelony s velice agresivní obranou, díky které si překvapivě vybudovala po úvodní desetiminutovce dvojciferný náskok 24:14. Ten si i přes vylepšenou střelbu domácích udržela do poločasu.

Příchodem třetí čtvrtiny se však rozstšílel španělský dlouhán Nikola Mirotič a svými 13 body zlikvidoval manko Barcelony na rozdíl jediného koše. Následnou tahanici o vedení nakonec postupnými úspěšnými akcemi přetáhl na svoji stranu právě katalánský celek, jehož barvy hájí i Tomáš Satoranský s Janem Veselým.

Oba čeští reprezentanti v 19. kole španělské ligy odehráli přes 26 minut a na vítězství 81:75 se Veselý podepsal devíti body a pěti doskoky, Satoranský přispěl pěti body a šesti doskoky se třemi asistencemi. Nejlepším hráčem nedělního duelu byl s 19 body argentinský ostrostřelec Barcelony Nicolas Laprovittola.

Barcelona vyhrála i druhé vzájemné střetnutí s Valencií v ACB lize a oplatila jí tak porážku o bod z předvánočního souboje v Eurolize. Devátou výhrou v řadě si navíc pojistila čelní pozici tabulky. Naopak hráči Valencie se v letošní sezoně před blížícím se play-off zatím drží na deváté, a tedy nepostupové příčce.

Barcelona - Valencia 81:75 (14:24, 18:19, 25:16, 24, 16)

Nejlepší hráči: Laprovittola 19, Jakoubaitis 13, Mirotič 13 - Rivero 18, Alexander 16, Webb 15

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články