Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zídek III. přebral rodinnou štafetu. Může být opravdu dobrý, říká trenér Ginzburg

Děda je českým basketbalistou století, táta zase prvním Čechem v NBA. Třetí zástupce basketbalové rodiny Zídků - Jan Zídek – už také dostal pozvání na kemp reprezentace a z toho, že nese odkaz slavného jména a fanoušci od něho hodně očekávají, se nestresuje. Během soustředění v Mariánských Lázních může poměřit svůj herní růst v týmu v čele s Tomášem Satoranským.

Jan Zídek
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Už jsem si na to zvykl a naopak je to pro mě motivace a čest, když se v novinách píše Zídek třetí," tvrdí pokračovatel basketbalové dynastie.

Jan Zídek má za sebou první rok na americké univerzitě Pepperdine. Jde tak ve šlépějích svého otce Jiřího, který před vstupem do NBA v americké vysokoškolské lize NCAA také působil. V současnosti předává rady synovi.

"Většinou se na ten zápas podívá zpětně, protože jde o časový posun devět hodin, a vždycky mi řekne, co si o tom myslí, co bych mohl dělat líp, takže je to obrovská podpora od obou - jak od dědy, tak od táty," říká Zídek nejmladší.

Je nám líto, video expirovalo.
Zídek: To jméno je pro mě čest a motivace

Křestní jméno po dědovi a otci sice nezdědil, basketbalové geny však ano. I proto si ho všiml trenér seniorského reprezentačního týmu Ronen Ginzburg. "Je to chytrý hráč s velmi dobrou střelou a solidní hrou zády ke koši. Hodně mi připomíná tátu, velkého Jirku. Pokud ještě zlepší pohyb, může být opravdu dobrý," komentoval izraelský kouč národního týmu.

"Cítím se jako taková mladší generace, která sem přichází, a doufám, že zkušenosti od starších hráčů přeberu a ponesu dál," uvedl Jan Zídek, který se do USA vrátí už za dva týdny.

"Jednání bylo velmi složité, situace se mění ze dne na den. Nakonec se budu vracet 11. srpna. Sezona bohužel začne pravděpodobně až na Nový rok, ale trénuje se pohromadě. Škola začíná normálně, ale všechno bude on-line - většina mezinárodních studentů a sportovců bude vše dělat z domova přes počítač," dodal Zídek, jenž v Malibu v Kalifornii studuje byznys a administraci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články