Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ze střetu nejlepších týmů vyšla vítězně Oklahoma

Los Angeles – Ve střetu dvou aktuálně nejlepších celků zámořské basketbalové ligy se nakonec radovala Oklahoma. Los Angeles Clippers přehráli oklahomští 109:97 a s bilancí 33 vítězství a devíti porážek jsou jediným týmem v soutěži, který má úspěšnost přes 75 procent. Počtvrté v řadě padl Boston, který podlehl Clevelandu 90:95.

LA Clippers - Oklahoma
zdroj: Getty Images

Clippers se ve šlágru úterního programu ligy museli obejít bez Chrise Paula, který znovu odpočíval s poraněným kolenem. Domácí vedli v úvodu o osm bodů, ale od druhé čtvrtiny převzala režii zápasu Oklahoma.

Hvězdou utkání byl Kevin Durant, který dovedl tým Thunder k výhře 32 body. Aspirant na titul nejlepšího střelce soutěže trefil i pět z šesti trojkových pokusů, Russell Westbrook přidal 26 bodů. Oklahoma si k výhře pomohla patnácti trojkami. Clippers vedl s 31 body a 11 doskoky Blake Griffin.

Cleveland dotáhl za vítězstvím Irving

Kyrie Irving pomohl 40 body k výhře Clevelandu nad Bostonem. Tři minuty před koncem ještě vedl Boston 83:82, ale ve zbytku zápasu Irving nastřílel jedenáct bodů, čímž rozhodl o výhře Cavaliers 95:90. "Není žádné tajemství, na koho se (Cleveland) obrátí ve vyrovnaném zápase. Je to Kyrie. V lize je hodně dobrých rozehrávačů, ale on je nejlepším střelcem na této pozici," ocenil Irvinga kapitán Bostonu Paul Pierce.

Výsledky NBA

Cleveland - Boston 95:90
Detroit - Orlando 105:90
LA Clippers - Oklahoma City 97:109
Milwaukee - Philadelphia 110:102

V dresu Celtics pošilhával Rajon Rondo po triple-doublu, ale k 17 bodům a 13 doskokům přidal jen osm asistencí. Celtics prohráli počtvrté za sebou a úspěšnost už mají pod padesát procent.

Dál se daří Bucks

Milwaukee přehrálo Philadelphii 110:102. Bucks prokázali zlepšenou formu a pod novým koučem Jimem Boylanem vyhráli šest z osmi utkání. Milwaukee k další výhře dovedl turecký reprezentant Ersan Ilyasova s 27 body a 16 doskoky, Brandon Jennings přidal 25 bodů. V dresu Sixers nastřílel Evan Turner 23 bodů, náhradník Spencer Hawes přispěl 21 body a 12 doskoky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články