Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Že jsem nejel na MS? Jeden z nejtěžších momentů života, přiznává Krejčí

Vít Krejčí se postupně propracovává do českého týmu. Vloni se sice nevešel do kádru pro MS, v kvalifikaci ME už je ale pevným článkem sestavy. Hráč španělské Zaragozy je za příležitost vděčný a váží si každé minuty na palubovce.

Krejčí se poprvé objevil v národním týmu v už rozhodnuté kvalifikaci MS v domácím duelu v Pardubicích proti Bosně a Hercegovině. Od té doby nechyběl a v závěrečné přípravě byl s týmem i na šampionátu v Šanghaji, ale nakonec se společně se Šimonem Puršlem ze Svitav do konečné nominace nevešli.

"Byl to jeden z nejtěžších momentů mého života. Hrozně moc jsem se těšil, že budu součástí týmu, a první dny jsem na tom byl opravdu špatně. Ze začátku jsem nemohl pochopit, co se stalo, ale po pár týdnech už jsem to bral jako skvělou motivaci, kterou musím využít dál," řekl Krejčí.

"Příprava na sezonu ale už byla v plném proudu, takže jsem se z toho pak dostal docela rychle. Když teď ale jedu na reprezentaci, určitě nad tím přemýšlím. Nechtěl bych, aby se mi to stalo znova," podotkl Krejčí, který už ve 14 letech odešel z Písku do Španělska.

V minulé sezoně nastupoval za rezervní tým Zaragozy Olivar, ale dočkal se v šestnácti debutu v tamní nejvyšší soutěži jako nejmladší Čech v historii. V srpnu uzavřel profesionální smlouvu a pozvánka kouče Ronena Ginzburga jej od začátku kvalifikace na ME neminula.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté ve druhém zápase kvalifikace vyzvou Litvu

"Doufal jsem, že když se mi povede začátek sezony, mohl bych se do týmu zase dostat. Těšil jsem se na to a byla to i další motivace dokázat trenérovi, že udělal chybu, když mě na mistrovství světa nevzal, a že jsem na to měl," prohlásil Krejčí.

Posbíral cenné zkušenosti nejen v reprezentaci. "Těmi největšími bylo hrát ve větších halách před více lidmi. Když jsem přišel před rokem, tak to byla nějaká Evropa (ME do 18 let) a tisíc lidí. Teď chodí v Zaragoze na každý zápas deset tisíc, takže jsem si na to daleko víc zvykl a nejsem nervózní. Jdu do zápasu v mnohem větší pohodě než před rokem," uvedl.

Byl rád, že hned na startu nové kvalifikace v národním týmu v pátek v Pardubicích s Dánskem dostal prostor dokonce na 19 minut. "Popravdě mě překvapilo, že jsem tam šel už v první čtvrtině. Třeba v Zaragoze hraju kolem osmi minut a všechny mám v první půlce, kdy naskakuju pár minut před koncem první čtvrtiny," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články