Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápas řeckých a srbských basketbalistů ukončila místo hvizdu rvačka

Atény – Přípravný zápas Řecka se Srbskem na basketbalovém Akropolis Cupu skončil hromadnou bitkou. Vše odstartovalo soubojem Srba Miloše Teodošiče s urostlým Řekem Antoniem Fotsisem v poslední čtvrtině zápasu. Vzduchem nelétaly jenom nadávky a pěsti. Mela vyvrcholila dokonce hozenou židlí. Duel rozhodčí přerušili za stavu 74:73 ve prospěch Řecka, výsledek však už nikoho nezajímal.

Strkanice Teodošiče s Fotsisem začala hromadnou rvačku, do níž se zapojili i hráči ze střídaček. Zatímco Řeka Sofoklise Schortsanitise, který rozdával jednu ránu za druhou, museli uklidňovat spoluhráči, vzal srbský pivot Nenad Krstič, hráč týmu NBA Oklahoma City Thunder, židli a hodil ji do davu. Zranil tím Ioannise Burusisise, způsobil mu krvavý šrám na hlavě. Řečtí horkokrevní fanoušci pak srbské hráče při předčasném odchodu do kabin napadli a házeli po nich různé předměty.

Basketbalisté pokračovali ve rvačce i v tunelu vedoucím k šatnám, teprve pak se pořadatelům podařilo situaci uklidnit. Do vřavy se pokusilo zapojit také několik diváků z pětitisícové návštěvy, včas ale byli z haly vykázáni. Už v deváté minutě rozhodčí navíc po ostré hádce vyloučil srbského trenéra Dušana Ivkoviče.

Krstič strávil noc v cele a dnes byl propuštěn. Policie basketbalistu obvinila z ublížení na zdraví, podle ní se však jednalo jen o přestupek a hráči tak podle řeckých zákonů hrozí jen pokuta. Zůstává otázkou, jaké disciplinární tresty basketbalisté dostanou. Blíží se totiž mistrovství světa. V Turecku začíná už 28. srpna a oba týmy patří ke kandidátům na medaili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články