Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Zápas Lakers s Clippers odložen. Zlomený LeBron James chce kráčet v Bryantově odkazu

NBA odložila zápas bývalého klubu Kobeho Bryanta Los Angeles Lakers proti městským rivalům Clippers. Tragická smrt legendy všechny silně zasáhla. Jeden z jeho nástupců LeBron James v emotivním příspěvku slíbil, že bude pokračovat v jeho odkazu.

NBA se loučí s Kobe Bryantem
zdroj: ČTK/ZUMA

Bryant strávil v Lakers celou svou dvacetiletou kariéru v NBA a s klubem získal pět mistrovských titulů. Tým se o jeho úmrtí při havárii vrtulníku dozvěděl při návratu ze série zápasů na hřištích soupeřů a dnes měl ve Staples Center odehrát první duel po tragédii. Vedení soutěže se však rozhodlo z respektu k Lakers zápas odložit na neurčito, další utkání čeká mužstvo v pátek proti Portlandu.

I když Bryanta jako spoluhráče zažil v kalifornském klubu ze současného kádru jen Dwight Howard, podle amerických médií jsou basketbalisté Lakers ze smrti klubové legendy otřeseni. Jedním z truchlících je i hvězdný James, jenž se dokázal ke smrti svého přítele a reprezentačního spoluhráče veřejně vyjádřit až s denním zpožděním.

"Pokaždé, když jsem se snažil napsat něco do tohoto příspěvku, začal jsem plakat," vyznal se "zlomený a zničený" James na Instagramu, kde k emotivnímu textu přidal sérii společných fotografií s Bryantem.

Čtyřnásobný nejlepší hráč NBA přišel do Lakers předloni v létě. V sobotním duelu proti Philadelphii James překonal Bryantovu bilanci 33 643 bodů a odsunul ho na čtvrté místo historického pořadí, o čemž spolu ještě v neděli mluvili.

"Ani na okamžik by mě nenapadlo, že to je poslední rozhovor, který spolu vedeme. Slibuju, že budu pokračovat v tvém odkazu! Tolik jsi znamenal pro nás všechny a zvlášť pro celý národ Lakers. Je mou povinností táhnout tento tým. Prosím, dej mi sílu z nebe a dávej na mě pozor," napsal pětatřicetiletý James, jenž s Bryantem získal v Pekingu 2008 a Londýně 2012 olympijské zlato.

Poslechněte si Basketbal fokus podcast, který se věnuje Kobemu Bryantovi:

Jednačtyřicetiletý Bryant zahynul v neděli při nehodě vrtulníku společně s třináctiletou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi. Helikoptéra v hustých mracích narazila do svahu kopce poblíž Los Angeles.

Záchranáři již našli a evakuovali všech devět těl. Na palubě byli i Gianniny dvě spoluhráčky, jejich rodiče a trenérka dívčího týmu, společně letěli na zápas. Podle vyšetřovatelů ve vrtulníku černá skříňka nebyla, neboť to u tohoto typu vrtulníku nebylo povinné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články