Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Západ poprvé v historii Utkání hvězd NBL vyhrál nad Východem

Pardubice - Basketbalisté Západu poprvé v historii Utkání hvězd NBL zvítězili nad Východem, po osmi porážkách v řadě v Pardubicích vyhráli 92:89. Zápas se tradičně hrál téměř bez bránění, obě mužstva se předháněla v co nejefektnějším zakončení. Dařilo se především Vojtěchu Hrubanovi z USK Praha, jenž předvedl hned několik smečí, které diváci odměnili nadšeným potleskem. 

Utkání hvězd NBL
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Aplaus sklidil také prostějovský Jamar Smith, který sám sobě téměř z trojky nahodil míč o desku a následně zasmečoval. Nejvíce však bavil diváky nymburský rozehrávač Eugene Lawrence, který předváděl míčovou ekvilibristiku a skvělé asistence. Fanoušky zvedl ze sedadel zejména trikem, kdy obtočil míč kolem hlavy bránícího Maurice Hamptona.

Na triky si troufl i v úplné koncovce, ve které se rozhodovalo o vítězi. Efektní přihrávkou zařídil rozhodující koš. Do statistik se zapsali také dva diváci, kteří v soutěži vyhráli místa na lavičkách Východu i Západu. 

V utkání basketbalistů do 23 let se z výhry 61:52 radoval Západ, který těžil především z 15 bodů nymburského Lukáše Palyzy, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Východu nepomohlo ani 17 bodů Ondřeje Peterky z Pardubic.

Tahák programu - soutěže ve smečování - vyhrál domácí oblíbenec Corey Muirhead, který do finále postoupil až díky opravnému pokusu v semifinále. Ve finále pak předvedl smeč přes hokejového brankáře Dominika Haška, za kterého se převlékl jeho spoluhráč Hampton. Druhý finalista Jamar Smith z Prostějova, který v semifinále získal absolutní počet bodů za smeč po nahození o hranu desky, své dva finálové pokusy nezvládl.

Ve střelbě trojek triumfoval podle očekávání nejlepší trojkař v historii české ligy Pavel Miloš ze Svitav, který v semifinále nastřílel 23 ze 30 možných bodů. Ve finále vyhrál souboj se Stanislavem Votroubkem z USK až poslední střelou, která mu zajistila zisk 21 bodů. Připsal si tak už třetí triumf v této soutěži v kariéře. Mezi ženami vyhrála Darina Mišurová z Trutnova, která se nenechala zahanbit a nastřílela 18 bodů. Porazila Kateřina Elhotovou z USK, které finále nevyšlo a nastřílela 10 bodů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články