Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zamíří Satoranský do NBA? Washington ho údajně chce vykoupit z Barcelony

Washington – Český basketbal by mohl mít v NBA opět svého zástupce. O Tomáše Satoranského údajně stojí Washington Wizards, který má podle informací amerických médií zájem čtyřiadvacetiletého rozehrávače vykoupit ze smlouvy v Barceloně a nabídnout mu víceletý kontrakt. Satoranský by se mohl stát čtvrtým českým reprezentantem v nejslavnější basketbalové soutěži.  

Washington draftoval českého rozehrávače v roce 2012 jako 32. hráče v pořadí. Satoranský tam již trénoval a hrál letní ligu, smlouvu však nedostal a zůstával v Evropě. Ze Sevilly zamířil do Barcelony, kde nedávno prodloužil smlouvu do roku 2020.

Ve smlouvě má však klauzuli, která mu odchod do NBA umožňuje za určitou sumu. Ta je podle Eurohoops 1,5 milionu dolarů (asi 35,5 milionu korun). A Wizards jsou ochotni tuto částku zaplatit, aby čtyřiadvacetiletou českou hvězdu získali. Zájem o Satoranského má mít především nový trenér Scott Brooks.

"O NBA se spekuluje od chvíle, co jsem byl draftovaný, ale vše je důležité brát časově tak, jak to má jít. Každopádně v NBA bych samozřejmě strašně chtěl být," řekl Satoranský před rokem.

Ve Washingtonu už v letech 2011 až 2014 působil Jan Veselý, než byl vyměněn do Denveru a nyní působí ve Fenerbahce Istanbul. Před ním hráli v NBA Jiří Zídek a Jiří Welsch.

Podle spekulací médií už dokonce Barcelona sonduje situaci na trhu s rozehrávači. V případě Satoranského odchodu by měla zájem o Malcolma Delaneyho, který patří mezi největší hvězdy Evropské ligy, v níž dovedl Krasnodar do Final Four. V létě mu končí smlouva a bude volným hráčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články