Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žádné zahraničí. Svoboda se vrací do Nymburka

Spekulace o zahraničním angažmá českého reprezentanta Matěje Svobody vyvrátil nadobro Nymburk. Na svém webu totiž oznámil, že dosavadní opora Děčína se po sedmi letech vrací právě k českému šampionovi. Sedmadvacetiletý křídelník s devatenáctinásobným ligovým mistrem podepsal smlouvu na tři roky s cílem zahrát si evropský pohár.

Matěj Svoboda
zdroj: BK Děčín

"Chci se kariérně posunout. Mým cílem vždy bylo zahrát si evropský pohár a v Česku je Nymburk v podstatě jediným klubem, kde se to dá nyní splnit," uvedl Svoboda.

Sedmadvacetiletý rodák z Ostravy působil v Nymburce už v letech 2013 až 2017. Pak strávil rok na univerzitě v USA a do české ligy se vrátil v dresu Svitav. Po přestupu do Děčína se stal jednou z hlavních hvězd soutěže a dostal se i do národního týmu. V minulém ročníku NBL byl čtvrtým nejlepším střelcem s průměrem 18,5 bodu. Loni pomohl Děčínu do finále, letos vypadli Válečníci v semifinále.

"Cítím v sobě potřebu kapitolu Nymburk uzavřít, protože jsem toho tehdy byl schopen nabídnout mnohem více, akorát se to z různých důvodů nevedlo. Teď jsem se vypracoval, jsem starší a zkušenější a věřím, že se vracím jako mnohem lepší hráč a že budu schopný dokázat v Nymburce to, co se tehdy nepovedlo," řekl Svoboda.

"Matěje dobře známe. Je na své pozici trojky jeden z nejlepších českých hráčů a svými výkony si zasloužil naši pozornost. A to nejen v této sezoně, ale i v těch předchozích. Je teď v ideálním věku a je to hráč, který má rád výzvy, a tohle pro něj určitě výzva bude. Bude chtít ukázat, že na Nymburk má," uvedl sportovní ředitel Ladislav Sokolovský. "Počítáme s ním na pozici tři, kde jsme nyní měli Jaromíra Bohačíka a Mylese Stephense. Jaromíra bychom rádi také udrželi a měli tak na pozici tři dva kvalitní Čechy. Věřím, že Matěj ještě posílí české jádro, které máme v šatně i na hřišti, a že to bude jeden ze stěžejních hráčů," prohlásil Sokolovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články