Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Žabiny zvládly brněnské derby a v pohárovém finále je čeká Hradec Králové

Ve finále Českého poháru basketbalistek si zahrají obhájkyně z Hradce Králové a Žabiny Brno, které budou usilovat o rozšíření sbírky rekordních šestnácti trofejí. Východočešky si v semifinále v Kutné Hoře poradily se Slavií Praha 95:64, Žabiny porazily 82:71 městského rivala KP Brno. Přímý přenos sledujte v neděli od 17:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Utkání Slavia - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hradec Králové v hale Klimeška potvrdil formu z ligy a v repríze loňského semifinále porazil Slavii i potřetí v sezoně.

Po poločase vedl o 25 bodů, ziskem 15 bodů v úvodní dvacetiminutovce se na tom podílela Kateřina Zavázalová.

Východočeská rozehrávačka nakonec nasbírala 20 bodů, zatímco double double za 14 bodů a 15 doskoků přidala Petra Kulichová.

Brněnské derby bylo dlouho vyrovnané a Žabiny o postupu rozhodly až v závěrečné čtvrtině, kterou vyhrály 23:15.

Devatenácti body se na vítězství podílela nejlepší střelkyně zápasu Natálie Stoupalová, další tři hráčky nasbíraly po 12 bodech. V dresu poražených byla se 13 body nejlepší Gabrielle Greenová.

"V průběhu zápasu jsme vedli až o třináct bodů, ale těžce vybojovaný náskok jsme ztratili a najednou jsme ztráceli devět. To už je takový evergreen naší sezony, kdy pořád ztrácíme náskoky. Naštěstí jsme se dokázali vrátit a byl to z naší strany i hodně mentální výkon holek," uvedl trenér Viktor Pruša.

Královo Pole bude ve finále chybět po třech letech, ale soutěž zatím ovládlo pouze předloni. Žabiny si o pohárový triumf zahrají po dvou letech, naposledy v roce 2017 ve finále porazily právě Královo Pole.

Hradecké basketbalistky loni ovládly pohár poprvé a můžou být prvním úspěšným obhájcem po pěti letech. Naposledy se podařilo prvenství zopakovat USK Praha, který se od té doby soutěže neúčastní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články