Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Žabiny začaly play-off Eurocupu výhrou v Maďarsku

Výhrou o čtyři body v Maďarsku se přiblížily basketbalistky Žabin postupu v play-off Eurocupu. Žabiny porazily Miškovec 61:57 v zápase, který pomohla rozhodnout Zápatová třiceti body. Odveta se hraje příští středu v Brně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny vyhrály v Eurocupu na palubovce Miškovce

"Jsem velmi spokojen s tím, jak náš tým zvládl toto utkání v tak bouřlivém prostředí s tak kvalitním týmem vyhrát. Pořád ale zůstáváme nohama na zemi, je to jen poločas této série," řekl trenér Žabin Viktor Pruša.

Brňanky začaly velmi koncentrovaně s důrazem na kvalitní obranu. Podařilo se jim ubránit dvě největší opory tradičního účastníka této druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže Cheridene Greenovou a Keyonu Hayesovou, které za první poločas daly dohromady pouze pět bodů a výrazněji se neprosadily ani v dalším průběhu. "Naše obrana jednoznačně rozhodla, s tím jsme do zápasu šli, a holky splnily vše, co jsme si v přípravě řekli," chválil Pruša.

V dresu Žabin se velmi dobře prezentovaly Záplatová a Bria Holmesová, která k 15 bodům přidala 12 doskoků, z toho 11 pod vlastním košem. Hosté vedli po šesti minutách hry o 10 bodů, Miškovec sice manko před bouřlivým publikem pomalu stahoval, ale poločasové vedení Žabiny uhájily.

Domácí tým táhla střelecky černohorská reprezentantka Milica Jovanovičová, brněnské statistice střel suverénně vévodila Záplatová. "Byly jsme na zápas velmi dobře připraveny. Ubránily jsme jejich největší hvězdy, což bylo dílo celého týmu," řekla Záplatová.

Dramatický zápas rozhodl až závěr. Čtyři minuty před koncem vedly Žabiny o čtyři body, od té doby nepadl už ani koš. "Výhru jsme ubojovaly. Máme dobrý základ do odvety a doma to snad bude trošku lehčí," uvedla Záplatová.

Evropský pohár basketbalistek, 1. kolo play-off, úvodní zápas:

DVTK Miškovec - Žabiny Brno 57:61 (15:16, 29:33, 49:51)
Nejvíce bodů: Jovanovičová 17, Kányásiová a Hayesová po 9 - Záplatová 30, Holmesová 15, Hamzová 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články