Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žabiny uspěly ve Francii a postupují do play-off Evropského poháru. Chomutov končí

Basketbalistky Žabin zvítězily v Evropském poháru FIBA na hřišti francouzského Flammes Carolo 74:70 a zajistily si postup do play-off. Naopak Chomutov prohrál s Estudiantes 80:101 a skončil poslední bez jediného vítězství.

BK Žabiny Brno
zdroj: bkzabiny.cz

Žabiny porazily francouzský celek doma po dvojím prodloužení o šest bodů a drama nabídla i odveta. Český vicemistr do ní vstoupil dobře a zejména zásluhou druhé čtvrtiny, kterou vyhrál o dvanáct bodů, si vytvořil mírný náskok.

Ještě pět minut před koncem vedly Brňanky o jedenáct bodů, sto vteřin před koncem o osm, přesto v závěru hrozilo prodloužení, jenže trojkový pokus domácí Colleyové vyklouzl z obroučky. Nejlepší hráčkou Žabin byla Natálie Stoupalová, která k 17 bodům přidala i dvanáct doskoků.

Chomutovské Levhartice se rozloučily s evropským pohárem důstojně. V Madridu v úvodu vedly a přinutily vítěze skupiny k maximálnímu nasazení. Pak se ale projevila větší zkušenost a síla španělského týmu, který vyhrál 101:80. Severočeský tým při své premiéře zakončil skupinu bez výhry. Jeho nejlepší střelkyní dnes byla Jasmine Wynnová-Pollardová s 22 body.

Ve čtvrtek zakončí skupinovou fázi EuroCupu druhý brněnský celek KP Tany. Od 17 hodin hostí tureckou Antalyi, a vítězství mu zajistí druhé místo a postup do play-off. Na něj lze dosáhnout i ze třetí pozice, odkud se dál probojuje osm z dvanácti týmů ve skupinách.

Závěrečné 6. kolo Evropského poháru FIBA basketbalistek:

Flammes Carolo – Žabiny Brno 70:74 (14:12, 27:37, 49:57)

Nejvíce bodů: Walkerová 18, Topuzičová 14, Colleyová a Sissoková 12 – Stoupalová 17, Kněževičová 13, Lopez Sénéchalová 11.

Estudiantes – Chomutov 101:80 (25:21, 49:37, 80:57)

Nejvíce bodů: Camilionová 15, Mawuliová a Zaragozová 14 – Wynnová-Pollardová 22, Kadlecová 16, Rylichová 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články