Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Žabiny prohrály úvodní utkání EuroCupu s Montpellierem až v druhém prodloužení

Drama na úvod EuroCupu jako hrom. Žabiny prohrály s Euroligou protřelým Montpellierem až v druhém prodloužení 87:90.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Žabiny doma těsně podlehly Montpellieru

"Naše eurocupová premiéra se mi hodnotí těžce. Odehráli jsme 50 minut zápasu, ve kterém jsme xkrát sáhli po vítězství proti tak zvučnému soupeři," uvedl trenér Žabin Viktor Pruša.

"Holky dřely, bojovaly, bylo vidět, že do toho daly všechno. Což mi je asi nejvíc líto, že na konci není ta třešnička na dortu v podobě vítězství. Prodloužení jsou o štěstí. Jdeme dál, byl to první zápas a musíme to dohnat jinde," prohlásil.

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla s 20 body Natálie Stoupalová, která proměnila mimo jiné tři z pěti tříbodových pokusů. V závěru zápasu však Žabinám chyběla, protože se v prvním prodloužení vyfaulovala. Kvůli pěti osobním chybám skončil zápas ještě dříve pro Elišku Hamzovou.

Stoupalové sekundovaly americké hráčky Elissa Cunaneová a Bria Holmesová, které daly po 17 bodech. Montpellier táhla jejich krajanka Haley Petersová, jež nastřílela 34 bodů.

Zápas poslala do prodloužení 1:11 minutu před koncem čtvrté čtvrtiny trojkou Nikolina Kněževičová. V závěru první nastavené pětiminutovky brněnský tým prohrával o čtyři body, ale Cunaneová 13 sekund před sirénou trojkou snížila na 76:77. Petersová pak proměnila pouze jeden ze dvou trestných hodů a Žabiny nabídnutou šanci využily. Holmesová úspěšným nájezdem do koše s klaksonem vyrovnala.

Koncovka druhého prodloužení už vyšla lépe Montpellieru. Kněževičová neuspěla s trojkou, zatímco Mamignan Touréová ji proměnila. Trestné hody na obou stranách pak už jen upravily skóre.

"Začaly jsme trošku pomaleji, ale pak se vzchopily a probojovaly se až do konce. Myslím, že nám to dneska na hřišti fakt svědčilo. Každý hrál parádně a předvedly jsme výbornou obranu. Jsem zvědavá, kam to můžeme posunout. Jak říkal trenér v kabině, jsme pouze na začátku," řekla Cunaneová.

Žabiny Brno - Montpellier 87:90 po druhém prodl. (24:25, 35:38, 57:53 - 68:68, 78:78)

Nejvíce bodů: Stoupalová 20, Cunaneová a Holmesová po 17 - Petersová 34, Touréová 16, Badianeová 10

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články