Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Žabiny porazily SBŠ Ostrava i pošesté v sezoně a jsou ve Final Four evropské ligy

Mezi čtyři nejlepší celky evropské basketbalové ligy EWBL postoupily Žabiny Brno. Ve čtvrtfinálové odvetě zvítězily v Ostravě 82:45 a potvrdily tak roli favoritek, když zdolaly soupeře i v šestém vzájemném utkání v sezoně. První utkání v Brně vyhrály Žabiny 71:47.

Basketbalistky Žabin Brno Natálie Stoupalová (vlevo) a Petra Záplatová se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Vítězky skupiny A vedly po pěti minutách už 11:0. V součtu s úvodním zápasem tak měly k dobru už více než třicetibodový náskok. Ostravankám se nedařila střelba a až v závěru první čtvrtiny jejich výkon pozvedla Američanka Sara Dickeyová.

Ale vzepětí domácího týmu netrvalo dlouho. Ve třetí čtvrtině nastřílely hráčky SBŠ pouze sedm bodů a náskok Žabin překročil třicetibodovou hranici.

Final Four je na programu 21. a 22. března a Brňanky mají zájem ho uspořádat. Za soupeře budou mít vítěze dosud neukončených soubojů mezi Piešťany a Rostovem, Cmoki Minsk se Syktyvkarem a Orange Lions z Nizozemska s Novosibirskem.

Odveta čtvrtfinále Evropské basketbalové ligy žen EWBL:

SBŠ Ostrava - Žabiny Brno 45:82 (10:24, 25:45, 32:64)

Nejvíce bodů: Dickeyová 14, Miklíková 10, Grbičová a Cloningerová po 5 - Vacková 16, Stoupalová 13, Vondráčková 12. První zápas 47:71, Žabiny postoupily do Final Four.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články