Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Žabiny jsou krok od postupu ze skupiny Eurocupu, londýnské Lions přehrály o 27 bodů

Basketbalistky Žabin zvítězily v 5. kole Evropského poháru nad londýnskými Lions 68:41, ve skupině K vybojovaly třetí vítězství a jsou velmi blízko postupu do vyřazovací části. Nejlepší hráčkou Brňanek byla Natálie Stoupalová se 14 body a 10 doskoky. Pokud v druhém zápase skupiny zvítězí belgické Castors Braine v Kelternu, budou mít Žabiny postup z druhého místa jistý.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny porazily londýnské Lvice a jsou v Eurocupu blízko postupu

Potvrdit pak postup při premiérové účasti v druhé nejvýznamnější klubové soutěži budou Brňanky moci v posledním utkání příští týden ve čtvrtek v německém Kelternu.

Při nepříznivé shodě výsledků by jim ale tři výhry ve skupině měly stačit na případný postup z třetího místa, ten se bude týkat čtyř ze šesti týmů Východní konference.

Žabiny vyhrály v Londýně o osm bodů a výborně vstoupily i do odvety, když ubránily drtivou většinu střeleckých pokusů britského mistra.

Samy se pestrou kombinační hrou dostaly už po první čtvrtině do osmnáctibodového vedení. "Holky skoro nechybovaly a odvedly výborný výkon zejména v obraně," řekl trenér Žabin Viktor Pruša.

Londýnský celek po první přestávce zlepšil střelbu, přidal na důrazu a držel s brněnským týmem krok.

Nedokázal se ale přiblížit na takový rozdíl, který by mohl znamenat alespoň náznak obratu. Žabiny vítězství ve druhé půli ještě výrazně navýšily.

Evropský pohár basketbalistek - 5. kolo:

Skupina K: Žabiny Brno - London Lions 68:41 (23:5, 41:24, 57:27)
Nejvíce bodů: Stoupalová a Záplatová po 14, Hamzová a Holmesová po 9 - Nortonová 13, Leonardová 8, Leedhamová 7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články