Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žabiny i Královo Pole čeká rozhodující fáze Eurocupu

Basketbalistky Žabin a Králova Pole vstupují do rozhodujících bojů skupinové fáze Evropského poháru. Oba brněnské týmy mají v 5. kole výhodu domácího prostředí a budou chtít nakročit k postupu. Přímý přenos utkání Žabiny Brno – London Lions můžete sledovat dnes od 17:50 na ČT sport a ctsport.cz, duel KP Brno – Villeneuve-d'Ascq pak můžete sledovat živě ve čtvrtek od 17:55 na ctsport.cz a HbbTV.

Utkání KP Brno – Žabiny Brno
zdroj: Facebook – BK Žabiny Brno autor: Facebook – BK Žabiny Brno

Lepší výchozí pozici mají ve skupině K Žabiny, které hostí London Lions. Na půdě britského mistra vyhrály 82:74 a po čtyřech kolech jsou v tabulce druhé se stejnou bilancí dvou výher a dvou proher, jako má londýnský celek.

"Tento zápas je pro nás v dosavadní sezoně tím nejdůležitějším. Napoví totiž o naší účasti v play-off. Myslím, že po vyhraném derby s KP je náš tým skvěle naladěn a zápas s Lions rozhodně jdeme vyhrát," řekla křídelnice Michaela Vondráčková.

Výhra by Žabiny výrazně posunula k postupu, který si zajistí dva celky přímo a pak čtyři ze šesti týmů na třetích místech Východní konference. Ve druhém duelu skupiny hostí vedoucí belgický tým Castors Braine německý Keltern, který je poslední. Skupinu zakončí svěřenkyně trenéra Viktora Pruši za týden v Německu.

V horší pozici jsou ve skupině L basketbalistky Králova Pole. Dosud vyhrály jen na Islandu nad Haukarem a ve čtvrtek hostí Villeneuve, na jehož půdě prohrály 42:82. "Francouzky jsou velkým favoritem, my se však chceme ukázat v dobrém světle a pokusit se o zázrak," řekl kouč Dušan Medvecký.

V druhém zápase skupiny nastoupí neporažený vedoucí tým Tarbes s českou reprezentantkou Renatou Březinovou v kádru na Islandu proti Haukaru. Brňanky by v případě následné výhry příští týden nad Haukarem usilovaly na třetí příčce tabulky o postup i při bilanci dvou vítězství a čtyř porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články