Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žabiny a Hradec Králové jsou v semifinále ligy basketbalistek, poprvé postoupil i Chomutov

Nejmenší možný počet tří zápasů stačil k postupu do semifinále play-off ligy basketbalistek Žabinám, Hradci Králové i Chomutovu, který se dostal mezi nejlepší čtveřici poprvé. Loňské vicemistryně z Brna porazily Ostravu 83:59. Východočešky zvítězily ve vyrovnaném souboji na palubovce KP Brno 69:67. Chomutov vyhrál dramatický duel s pražskou Slavií až po prodloužení 79:78. Série USK – Slovanka kvůli účasti Pražanek v play-off Evropské ligy se odehraje až v neděli.

Žabiny zdolaly Ostravu i posedmé v sezoně. Dvaceti body k výhře přispěla Záplatová, v poraženém týmu měla stejnou bilanci Smutná. Druhý nejlepší celek základní části chyběl v semifinále naposledy před pěti lety.

Hradec Králové je mezi nejlepší čtveřicí podesáté za sebou. K postupové výhře ho dovedly reprezentantky Effangová a Zeithammerová, které nastřílely po 21 bodech.

V dramatické koncovce Malíková šest sekund před sirénou trojkou vyrovnala na 67:67, ale po oddechovém čase Zeithammerová bleskovým nájezdem do koše rozhodla.

Nejvyrovnanější byla série Chomutova se Slavií, která v předchozích utkáních podlehla vždy o tři body a tentokrát o jeden.

Je nám líto, video expirovalo.
Chomutov vyhrál dramatický duel se Slavií

Pražanky začaly zhurta a vedly 10:2. Náskok držely celý první poločas, než se sirénou otočila Satoranská trojkou skóre na 43:42. Ve třetí čtvrtině se povedlo slávistkám odskočit na sedm bodů, ale Levhartice do pauzy vyrovnaly.

Do prodloužení poslala zápas Beasleyová dvěma trestnými hody, v nichž byly svěřenkyně kouče Dušana Medveckého v normální hrací době stoprocentní. Proměnily všech 21 šestek.

Dvě minuty před koncem čtvrté čtvrtiny se Slavii vyfaulovala Rokošová, v té době nejlepší střelkyně týmu. I bez ní měl hostující tým naději na výhru.

Clarkeová-Nicholasová však 12 sekund před koncem prodloužení uspěla při trestných hodech jen jednou, stanovila skóre na 76:78 a dala Chomutovu šanci na vítěznou trojku. O tu se po asistenci Bartoňové skutečně postarala stejně jako v koncovce prvního poločasu Satoranská.

"Všechny tři zápasy byly o troše štěstí na konci, byly hrozně těžké. Věděly jsme, že to se Slavií nebude nic jednoduchého, a potvrdilo se to," řekla Satoranská v televizním rozhovoru.

Druhé čtvrtfinále podobně rozhodla trojkou s klaksonem Krejzová. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 18 body bývalá reprezentační kapitánka Suchanová, která se v průběhu sezony vrátila v dresu Slavie k basketbalu po mateřské pauze.

Čtvrtfinále basketbalové ligy žen – 3. zápasy:

KP Brno – Hradec Králové 67:69 (16:15, 30:33, 46:55)
Nejvíce bodů: Malíková 18, A. Kopecká a Galíčková po 11 – Effangová a Zeithammerová po 21, Hanušová 10. Konečný stav série: 0:3.

Žabiny Brno – Ostrava 83:59 (21:25, 36:33, 60:40)
Nejvíce bodů: Záplatová 20, Stoupalová 19, Cunaneová 13 – Smutná 20, Motyčáková 15, Wilkinsonová 9. Konečný stav série: 3:0.

Chomutov – Slavia Praha 79:78 po prodloužení (19:27, 43:42, 54:54, 69:69)
Nejvíce bodů: Wynnová-Pollardová 15, Satoranská a Fučíková po 14 – Suchanová 18, Rokošová 17, Mircová a Beasleyová po 14. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články