Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Z neznámého hvězdou. Rozehrávač Ferrell táhl Dallas k další senzační výhře

New York – Rozehrávačský novic Yogi Ferrell pomohl výrazně k druhému překvapivému vítězství Dallasu ve dvou dnech. Po vítězství nad San Antoniem si tentokrát basketbalisté z Texasu nebrali servítky s Clevelandem a vyhráli 104:97. Ferrell narychlo povolaný do týmu z nižší D-League kvůli velkému počtu zraněných hráčů zaznamenal osobní maximum 19 bodů.

Dallas - Cleveland
zdroj: Reuters

Nedraftovaný hráč v úvodu sezony absolvoval deset utkání za Brooklyn, než byl v prosinci propuštěn. Zamířil do týmu Long Island Ducks, kde si ho před víkendem vyhlédli Mavericks a nabídli mu desetidenní kontrakt. Už v neděli Ferrell senzačně nastoupil v San Antoniu v základní sestavě, v závěru zápasu proměnil důležité dvě šestky na konečných 105:101 a celkem si připsal devět bodů a sedm asistencí. Proti Clevelandu byl znovu v základu a statistiky si vylepšil i o pět doskoků či čtyři získané míče.

"Právě si žiju svůj sen a jsem v sedmém nebi," rozplýval se Ferrell po domácí premiéře v barvách Mavericks. "Nikdy bych si nepomyslel, že takovouhle možnost dostanu. Ale spoluhráči mi začali důvěřovat a to je pak už možné všechno," dodal třiadvacetiletý rozehrávač.

Dallas má čtvrtou nejhorší bilanci v celé NBA, ale oba zápasy s favority mu vyšly. Proti Clevelandu byli nejlepšími střelci Harrison Barnes s 24 a Wesley Mathews s 21 body. V dresu hostů měl LeBron James 23 bodů a po devíti doskocích a asistencích, Kyrie Irving 18 bodů.

Cavaliers hrající bez zraněného Kevina Lovea ztratili sedmé z posledních jedenácti utkání a v čele Východní konference se opět ztenčil jejich náskok na Boston, který díky 41 bodům Isaiaha Thomase porazil Detroit 113:109. Druhý nejlepší střelec soutěže Thomas dal jen ve čtvrté části 24 bodů a dovedl Celtics ke čtvrtému vítězství v řadě.

Thomas, pouhých 175 centimetrů vysoký rozehrávač, proměnil všech 15 trestných hodů a už po 32. za sebou překonal dvacetibodovou hranici. "Zahrál neuvěřitelně dobře! Opět," řekl kouč Bostonu Brad Stevens. V týmu Detroitu si pivot Andre Drummond připsal 28 bodů a 22 doskoků.

Nejdelší vítěznou sérii má teď v lize Miami. Osmý triumf za sebou slavili Heat proti nejhoršímu celku ligy Brooklynu (104:96).

Je nám líto, video expirovalo.
Drama v NBA rozhodlo až prodloužení. Minnesota v něm porazila Orlando

Výsledky NBA

Boston - Detroit 113:109, Dallas - Cleveland 104:97, Miami - Brooklyn 104:96, Minnesota - Orlando 111:105 po prodl., Philadelphia - Sacramento 122:119, Phoenix - Memphis 96:115.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články