Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wizards bez Veselého dál vítězí, Fisher se vrací do Oklahomy

New York – Potřetí v řadě a posedmé z posledních devíti zápasů se podařilo zvítězit basketbalistům Washingtonu, tentokrát Wizards zdolali Toronto 90:84. Jan Veselý ovšem pošesté za sebou jen sledoval utkání svého týmu z lavičky a do zápasu nezasáhl. Vítěznou sérii naopak neprodloužili L.A. Lakers, kteří podlehli Denveru. Zpět na palubovky se vrací pětinásobný vítěz NBA Derek Fisher, kterého angažovala Oklahoma.

Utkání Toronto - Washington
zdroj: Getty Images

V Torontu předvedli Wizards ve třetí části klíčovou šňůru 15:5 a Raptors se nedokázali přiblížit na menší než pětibodový rozdíl. Hosty vedl s 20 body Bradley Beal, sedm jeho spoluhráčů nastřílelo osm a více bodů. Za Toronto dal 25 bodů DeMar DeRozan, ale Rudy Gay trefil jedinou střelu z 11 pokusů z pole a měl jen sedm bodů.

Fisher se vrací na palubovky

Derek Fisher, pětinásobný vítěz NBA, opět získal angažmá v zámořské lize - do konce sezony uzavřel smlouvu s Oklahomou City, za kterou nastupoval osmatřicetiletý basketbalista už v závěru minulého ročníku. V úvodu letošní sezony byl Fisher bez angažmá, než po něm na konci listopadu sáhl Dallas. Kvůli stesku po rodině však opustil texaský klub po necelém měsíci. Oklahoma zkušeného rozehrávače angažovala poté, co se jí uvolnilo v kádru místo odchodem Erika Maynora do Portlandu.

Fisher, který je také prezidentem hráčské asociace zámořské soutěže, má za sebou 17 sezon v NBA. Nejdéle působil v Los Angeles Lakers, s nimiž získal pět titulů, oblékal i dres Golden State a Utahu.

Po třech předchozích výhrách podlehli Los Angeles Lakers 108:119 v Denveru, který nastoupil bez zraněného Danila Gallinariho. Italského reprezentanta v základní sestavě Nuggets nahradil Wilson Chandler a vedl domácí statistiky s 23 body. Ty Lawson přidal 22 bodů. Za Lakers nasbíral Kobe Bryant 29 bodů a 9 asistencí. Dwight Howard zaznamenal 15 bodů a 14 doskoků, ale proměnil jen tři ze 14 trestných hodů.

"Rozhodla jejich rychlost, které jsme se nedokázali přizpůsobit. Když jde vaše střela nahoru, oni už utíkají dopředu. Vlastně nemáte šanci na útočný doskok, protože se musíte okamžitě vracet do obrany," komentoval prohru Bryant. Denver vytěžil z rychlých protiútoků 33 bodů oproti třem na straně Lakers.

Výsledky NBA

Denver - LA Lakers 119:108, Detroit - Atlanta 103:114, Toronto - Washington 84:90, Utah - Boston 107:110 po prodl.

Boston zvítězil v Utahu 110:107 po prodloužení. Šanci rozhodnout v poslední sekundě normální hrací doby nevyužil bostonský Paul Pierce, který si to vynahradil v prodloužení. Kapitán Celtics pomohl k výhře v nastavení sedmi ze svých 26 bodů. Stejný počet zaznamenal i nejlepší střelec Utahu Gordon Hayward. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články