Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Westbrook opět řádil, 45 body přispěl k výhře Oklahomy nad Dallasem

New York – Fenomenální výkony Russella Westbrooka, nejlepšího střelce NBA, stále pokračují. Tentokrát dovedl Oklahomu 45 body k vítězství nad oslabeným Dallasem 109:98. Osmadvacetiletý basketbalista sice po třech zápasech v řadě nedosáhl na cenný triple double, jeho tým však i přesto triumfoval.

Russell Westbrook během utkání proti Dallasu
zdroj: USA Today Sports autor: Mark D. Smith

Dallasu z různých důvodů chyběli čtyři z pěti nejlepších střelců týmu, přesto šel po vyrovnaném prvním poločase do šaten s mírným vedením. Westbrook v něm sice nasbíral 15 bodů a pět doskoků, ale také tři ztráty. Oklahoma navíc přišla o pivota Enese Kantera, který na lavičce vzteky praštil do židle a zřejmě si zlomil předloktí pravé ruky.

"Udělal, co udělal. Je na sebe fakt tvrdý, jako nikdo jiný. Byl frustrovaný. Je mi ho líto," uvedl další pivot Thunder Steve Adams. "Je smůla, že to, co udělal, ho stálo zdraví. Ale je to tvrďák a vrátí se silnější," doplnil Westbrook.

Jenže třetí čtvrtinu domácí opanovali i bez něj. Hlavní zásluhu na tom měl právě hvězdný rozehrávač, jenž se těsně před zápasem dozvěděl, že do šestého All-Star Game v kariéře přece jen zasáhne alespoň jako střídající hráč.

"Můžu říct, že při time outu mě ujistil, že se cítí dobře a je připraven v dalším průběhu explodovat," řekl kouč Billy Donovan. V následném úseku hry nastřílel Westbrook 13 bodů, ale to nejlepší si schoval až do poslední části. 17 body zařídil 28. výhru OKC. Prapor hostí držel zejména Harrison Barnes (31 bodů).

V dalších zápasech uspěla Indiana, když zvítězila v Minnesotě 109:103. Paul George se na výhře podílel 32 body. Denver, který táhla dvojice Jokič-Gallinari, doma nezaváhal s Phoenixem (127:120). Utah před vlastními fanoušky zdolal Los Angeles Lakers.

NBA:

Denver - Phoenix 127:120, Minnesota - Indiana 103:109, Oklahoma City - Dallas 109:98, Utah - LA Lakers 96:88.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články