Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Westbrook dovedl Oklahomu k první výhře nad Houstonem

New York - Podruhé za sebou si připsal triple double Russell Westbrook a pomohl basketbalistům Oklahomy k vítězství nad Houstonem 115:113. Thunder snížili v sérii úvodního kola play-off NBA na 1:2. První úspěch ve vyřazovací části ligy v pátek slavili i hráči Bostonu, kteří vyhráli v Chicagu 104:87. Los Angeles Clippers dobyli halu Utahu a po vítězství 111:106 vedou 2:1 na zápasy.

James Harden blokuje Russella Westbrooka
zdroj: USA Today Sports autor: Mark D. Smith

Oklahoma vstoupila do zápasu šňůrou 11:2 a s výjimkou krátkého úseku ve třetí čtvrtině celé utkání vedla. Houston přesto dokázal zápas v závěru zdramatizovat a dokonce mohl zvítězit, jenže s 44 body nejlepší střelec duelu James Harden v poslední sekundě netrefil trojku.

Domácí tradičně táhl Westbrook, jenž si připsal triple double za 32 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí. Žhavý kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony je prvním basketbalistou za posledních 15 let, který si připsal triple double ve dvou zápasech play-off za sebou. Naposledy se to povedlo Jasonu Kiddovi v roce 2002.

Taj Gibson přidal 20 bodů, tým Thunder střílel s úspěšností 55 procent. "Kluci dneska hráli celý zápas skvěle. Věřil jsem jim, posílal jim míče a dobře jsem udělal," pochvaloval si Westbrook, který ve středu dal 51 bodů a po porážce byl kritizován za přílišnou sobeckost.

Harden se stal prvním hráčem od výkonu Michaela Jordana z roku 1990, který vstoupil do play-off třemi zápasy, v nichž pokaždé nastřílel 35 a více bodů. V dresu Rockets se k němu přidal Lou Williams s 22 body, nepovedené utkání zato prožil rozehrávač Patrick Beverley, který zůstal na jediném bodu a ještě se vyfauloval.

Je nám líto, video expirovalo.
Favorizovaný Boston poprvé uspěl v sérii s Chicagem

Nejvýše nasazený tým Východní konference Boston si v sérii s osmým Chicagem připsal první výhru. Celtics vstoupili do utkání velkým náporem a první čtvrtinu ovládli 33:15. Domácí odpověděli výbornou druhou částí (26:11) a v úvodu druhé půle prohrávali o jediný bod. Od té chvíle ale Boston začal navyšovat náskok, a závěr utkání se tak odehrál bez dramatické zápletky.

Nejlepším střelcem Celtics byl Al Horford s 18 body. Za Chicago se na tentýž počet dostal Dwyane Wade, který však stejně jako autor 14 bodů Jimmy Butler proměnil pouze třetinu střel.

Dobrý vstup do utkání měli i hráči Utahu, kteří po první části vedli 34:21. Jazzmani ještě osm minut před koncem měli k dobru osm bodů, ale koncovka patřila Clippers. Utah bez francouzského pivota Rudyho Goberta prohrál na doskoky 27:41.

Domácí nezachránilo ani 40 bodů Gordona Haywarda, vítěze vedl s 34 body a deseti asistencemi Chris Paul. Utkání však nedohrál Blake Griffin, který odstoupil těsně před poločasem se zraněním palce u nohy. Do té doby stihl nastřílet 11 bodů.

Výsledky 1. kola play-off NBA - 3. zápasy:

Chicago - Boston 87:104 (stav série 2:1), Oklahoma City - Houston 115:113 (stav série 1:2), Utah - LA Clippers 106:111 (stav série 1:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články