Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Welschův synovec je na univerzitě v Jacksonvillu a sní o NBA

Jen čtyři Češi se zatím dostali do basketbalové NBA. Po Jiřím Welschovi, jenž v prestižní zámořské soutěži odehrál 247 zápasů, se snaží splnit tento sen také jeho synovec. Marek Welsch už má za sebou první rok na univerzitě v Jacksonvillu na Floridě.

"Když se Marek narodil v roce 1999, já jsem se snažil jít na americkou univerzitu a nikdy se mi to nepovedlo. Pro mě je to taková nenaplněná věc v životě, mně se pak povedla ta druhá věc - NBA, tak uvidíme, jestli se to podaří jemu," řekl ke svému synovci muž, který po návratu domů do Česka hrál za Nymburk.

Marek Welsch má za sebou teprve první rok na americké univerzitě Jacksonville. "První rok byl zkušební, seznamoval jsem se s tou americkou hrou," řekly nadějný basketbalista, kterému se dařilo, ale jeho týmu moc ne.

"Měli jsme velká očekávání, vyhrát konferenci a postoupit do závěrečného turnaje. Ani jedno se nepovedlo," konstatoval Marek Welsch, který skončil mezi nejlepšími deseti hráči ve střelbě trojek.

Je nám líto, video expirovalo.
Marek Welsch bojuje o NBA

Cesta na vrchol bude ještě hodně dlouhá, stále ještě devatenáctiletý Marek, který loňskou sezonu odehrál ve Svitavách, na sobě ale tvrdě pracuje. "Můj sen je hrát v NBA, budu na sobě makat a čekat co mi život nabídne," konstatoval.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články