Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Welsch: Svůj návrat si užívám

Opava - Basketbalový reprezentant Jiří Welsch si zvyká na českou nejvyšší soutěž. Po dvanácti letech v zahraničí, včetně čtyř sezon v NBA, má za sebou v dresu Nymburku dva zápasy a hodně cestování. Hrál už v Levicích a v Opavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Welsch už má za sebou dva zápasy

Od doby, kdy hrával Welsch v domácí soutěži, se leccos změnilo. Třeba v Opavě ho čekal zápas před solidní návštěvou v jiné, modernější hale, než na jakou si pamatuje. "Mám na ni skvělé vzpomínky. Během 12 let jsme se sem několikrát vraceli s reprezentací. Už mám za sebou dva zápasy a tisíc odježděných kilometrů v autobuse. Je to trochu hektické, ale hodně si to užívám," řekl.

Dříve sice konec kariéry na domácích palubovkách vylučoval, ale v posledních sezonách svůj názor změnil a je rád, že se vrátil ještě v produktivním věku. "Zase je lepší, když přijdu teď, když jsme na nějaké herní úrovni, než kdybych přišel v 35 letech vyloženě jen dohrát," uvedl Welsch. O tom, že zvolí dres Nymburku, rozhodla kvalita nabízených soutěží. "Dnes je to v Česku jediný klub, který je na evropské úrovni. Byla to víceméně jediná volba," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články