Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Welsch: Pocit z vítězství se neomrzí, užívám si to

Nymburk - I v šestatřiceti letech si basketbalista Jiří Welsch užívá čtvrtý titul s Nymburkem, jako by byl jeho první. Radost z ligového prvenství se podle něj nikdy neomrzí. A to ani tehdy, když Nymburk po pondělním finálovém triumfu nad Děčínem slaví dokonce potřinácté v řadě.

Jiří Welsch
zdroj: ČTK/Adámek Ladislav

"Pocit z vítězství se neomrzí. Tituly se nerozdávají. Kdyby se rozdávaly, tak by je měl každý. Musí se vždy odvést nějaká práce, my ji odvedli dobře. A proto jsme zase šampioni," prohlásil Welsch krátce poté, co nad hlavu jako kapitán zvedl pohár pro české mistry. "Užívám si to. Prožívám to asi víc, než to navenek vypadá," dodal.

Kromě titulu má ale radost i z toho, jaký basketbal mladý nymburský tým předváděl. "Hráli jsme podstatně lépe než vloni. Přišli mladí a hladoví kluci, pro některé z nich to byla první velká sezona. To se projevilo i na hřišti. Hráli jsme dobře během sezony. Až se budeme dívat zpětně, tak můžeme říct, že jsme odvedli dobrou práci," hodnotil Welsch.

Těší ho především to, že Nymburk kromě titulu postoupil také do play-off prestižní VTB ligy, kde vypadl až s pozdějším šampionem Euroligy CSKA Moskva. "Hráli jsme proti nejlepšímu týmu v Evropě, prohráli jsme tři nula na zápasy, ale nic jsme nevzdávali. Odehráli jsme solidní sérii a zakončili to s hlavou nahoře. A už postoupit do play-off není nic snadného," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Welsch: Máme za sebou velmi podařenou sezonu

Věří, že pokud tým zůstane pohromadě, tak se může ještě zlepšovat. Sám sice ještě neví, zda u toho bude i on, ale závěr sezony mu dodal energii na to, aby si ještě prodloužil kariéru. "V lednu a únoru už chuť moc nebyla. Přiznám se, že jsem začal zatloukat hřebík, na který pověsím boty. Ale teď si myslím, že ještě rok bych hrál. Teď jde o to si sednout s klubem a domluvit se na spolupráci. Věřím, že to dobře dopadne, že to bude jen formalita. Ještě bych rád pokračoval," prohlásil Welsch.

Nyní si chce ale před reprezentačními povinnostmi užít oslavy titulu. Ty se ponesou zejména v duchu speciálního piva třináctky, které nymburský klub společně s místním pivovarem vytvořil v klubových barvách ve znamení třináctého titulu. "Už se těším, až tu třináctku ochutnám. Mluví se o ní celou sérii, tak už se těším, až jednu otevřu. Máme je tam nachlazené v šatně," usmíval se Welsch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články