Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Welsch ještě nekončí, čeká ho sezona v Pardubicích

Jiří Welsch odehraje ještě jednu sezonu v české lize. Sedmatřicetiletý basketbalista se zkušeností z NBA se dohodl na smlouvě v Pardubicích.

Jiří Welsch
zdroj: ČTK autor: Šváb David

V září ukončil reprezentační kariéru, na začátku října přemítal, co s klubovým basketbalem. Nakonec se Jiří Welsch rozhodl. Rozloučil se s Nymburkem i jeho fanoušky, teď česká legenda odchází do Pardubic.

Je to velký návrat přesně po 20 letech, Welsch v pardubickém dresu načal profesionální kariéru. Ve své premiérové sezoně v NBL, v ročníku 1996/1997, naskočil tehdy jako šestnáctiletý talent do několika zápasů a v následující sezoně už byl plnohodnotným členem pardubického A-týmu.

"Jsem moc rád, že se vracím do klubu, v němž jsem strávil velkou část své mládežnické kariéry a kde jsem v 16 letech dostal příležitost vykročit do světa mužského profesionálního basketbalu," prohlásila česká legenda.

Je nám líto, video expirovalo.
Welsch si kariéru prodlouží v Pardubicích

Welsch bude nyní oblékat dres s číslem 44. "Hledal jsem novou výzvu a Beksa ji pro mě představuje. Je to jeden z nejambicióznějších klubů u nás," uvedl.

Welsch se neopomněl rozloučit se svými věrnými. "Chtěl bych využít tenhle prostor a rozloučit se s klubem, v kterém jsem strávil posledních pět let svého života," napsal Welsch na Facebooku.

Dlouho zvažoval, zda přijmout či nepřijmout manažerskou pozici v Nymbruku, ale stále ho to táhlo spíše k palubovce. "Je vlastně zvláštní a úsměvné, že tyhle řádky píšu, protože v průběhu posledních měsíců byl (vyjadřovaný) zájem o pokračování spolupráce na obou stranách. Realita ale byla nakonec jiná," uvedl Welsch.

Český reprezentant se zkušenostmi ze zámoří hrál v Nymburku polovinu dekády. "Chci poděkovat Radku Nečasovi, který mě v roce 2012 'přemluvil'. Chci poděkovat klubu, že mi návrat do Čech umožnil. Chci poděkovat trenérům a hráčům - i když byly ty cesty do Ruska šílený, vždycky byla aspoň sranda."

Zdroj
ČTK, bkpardubice.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články