Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Welsch: Je důležité, aby Satoranský neztratil nadhled

Praha - Tomáš Satoranský znovu nezasáhl do utkání svého klubu Washington. Bývalí hráči NBA Jiří Welsch a Vladimir Radmanovič ale soudí, že český hráč nesmí ztratit trpělivost a motivaci. Věří, že další šanci dostane.

"Tým nezačal dobře výsledkově, trenér musel zareagovat, vyndal některé hráče z rotace a nechává hrát více opory, zatímco Saty je nováček. To je přirozená reakce trenéra, který by mohl u týmu skončit, kdyby se prohrávalo dál. Johna Walla ještě v úvodu sezony šetřil a najednou hraje 40 minut na zápas. To ale asi moc dlouho udržitelné není a je to risk," míní Welsch.

Podobného názoru je i Srb Radmanovič, který odehrál v NBA dokonce dvanáct sezon. "Také jsem byl v té situaci a vím, jak je to psychicky těžké. Kdo to nezažil, těžko to pochopí. Tomáš je však ještě mladý a jeho čas teprve přijde. Teď může dělat jen to, že na sobě bude tvrdě pracovat a bude připravený využít šanci, až přijde. To je jediné, co se mu dá poradit. Makat, makat a být připraven," řekl.

Jiří Welsch: "Důležité je, aby si udržel nadhled. Je odehraná teprve čtvrtina soutěže. Stejně rychle, jak se dostal z rotace jen na lavičku, se může dostat zpět na hřiště. Je to klišé, ale Tomáš musí být trpělivý a věřit, že se to v dobré obrátí. Takový je svět NBA, všichni hráči jsou tam dobří a z různých důvodů trenér mění jejich role."

Radmanovič přijel do Prahy jako ambasador NBA v projektu celostátních basketbalových soutěží pro základní školy jr. NBA League. Společně s Welschem, který je ambasadorem české verze projektu, předával ve středu ocenění nejúspěšnějším týmům. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články