Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Washingtonu se tentokrát dařilo. Porazil soupeře z Chicaga

Washington - Basketbalisté Washingtonu slaví vítězství nad Chicagem. V utkání NBA vyhrál tým z hlavního města 112:107. Rozehrávač Tomáš Satoranský na palubovce tentokrát chyběl.

Utkání Washington - Chicago
zdroj: Reuters

Bulls nastoupili poprvé bez Dwyanea Wadea, který si poranil loket a přišel o zbytek sezony. V prvním poločase se hostům nedařilo a do šaten šli s devatenáctibodovým mankem. "Byli jsme opravdu špatní. V každé situaci, i jeden na jednoho, nad námi měli navrch. Nestíhali jsme jejich rychlé protiútoky, ztráceli míče. Věci, o kterých mluvíme celou sezonu," okomentoval Jimmy Butler.

Ve druhé půli se ale hosté dokázali na Washington dotáhnout, čtyři sekundy před koncem dokonce mohl Butler vyrovnat, ale jeho trojka v koši neskončila. Pak už jen proměnil trestné hody domácí kapitán John Wall, který dosáhl na 14 bodů a 20 asistencemi si vylepšil osobní rekord.

"V lize je jen pár hráčů, kteří dokážou takhle režírovat hru a svými přihrávkami vyhrávat celá utkání. A on je jedním z nich," vyzdvihl svoji největší hvězdu kouč Scott Brooks. "Svými přihrávkami dokázal najít fakt kohokoliv," uznal Jason Smith, který nahradil v základní sestavě nemocného Markiefa Morrise a dal 17 bodů. (VIDEO)

Bulls prohráli posedmé z posledních osmi zápasů a vidina pokračování sezony v play-off se jim rozplývá. Na poslední postupové místo se na východě posunulo Miami, které zvítězilo nad Minnesotou 123:105. Houston prohrál 112:128 v New Orleans, třebaže měl ve svém středu nejlepšího střelce pátečního programu ligy: James Harden dal za hosty 41 bodů.

Výsledky NBA: Brooklyn - Boston 95:98, Detroit - Toronto 75:87, LA Lakers - Milwaukee 103:107, Miami - Minnesota 123:105, New Orleans - Houston 128:112, Philadelphia - Dallas 116:74, Phoenix - Orlando 103:109, Washington - Chicago 112:107.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články