Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Washingtonu nepomohlo ani devět bodů Satoranského, Davis se blýskl proti Dallasu 48 body

Třetí porážku v řadě zaznamenali Washington Wizards po utkání s Chicagem, kterému podlehli na domácí palubovce 92:101. Tomáš Satoranský sice nastoupil v základní sestavě, ale střelecky se zpočátku hledal a za 38 minut si připsal jen devět bodů, čtyři doskoky, tři asistence, dva zisky a blok. Naopak New Orleans Pelicans přerušili sérii pěti proher. Triumf nad Dallasem 114:112 řídil Anthony Davis, který předvedl double double.

Tomáš Satoranský v nájezdu na koš v utkání proti Chicagu
zdroj: Reuters autor: Tommy Gilligan

Wizards nastoupili v hodně okleštěné sestavě, neboť jim chyběli John Wall, Dwight Howard, Otto Porter a Markieff Morris. Satoranský tak podeváté v sezoně nastoupil od začátku. První čtvrtina mu ale moc nevyšla a špatně střílel. Ve třetí čtvrtině pak při snaze o efektní smeč poslal míč jen do obroučky. Nakonec se ale přece jen chytnul a z 11 střel vytěžil devět bodů.

Střelecky se ale dařilo jen Bradleymu Bealovi, který dal 34 bodů. Ani on však nezabránil tomu, aby Chicago šlo ve třetí čtvrtině do vedení, které dotáhlo až ke své desáté výhře v sezoně a třetí z posledních čtyř zápasů. Naopak Wizards prohráli popáté z posledních šesti duelů.

"I přes absence jsme měli tento zápas vyhrát. Nezáleží na tom, kolik hráčů nám chybělo. Pořád nás tu bylo dostatek, abychom vyhráli," prohlásil Beal.

Podívejte se na deset nejlepších akcí večera:

Los Angeles Lakers bez zraněných LeBrona Jamese, Rajona Ronda a JaVale McGeeho prohráli městské derby s Clippers 107:118 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů klesli na sedmé místo Západní konference. Hrdinou zápasu byl Lou Williams, který si 36 body vylepšil sezonní maximum. Clippers rozhodli na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny šňůrou 22:0, jež jim přinesla patnáctibodové vedení, které už nepustili.

Hvězdou večera byl Anthony Davis, jenž dovedl New Orleans k výhře 114:112 nad Dallasem 48 body a 17 doskoky. Trefil i rozhodující střelu s faulem 44 sekund před koncem. Dallas nezachránil ani nový osobní rekord v NBA nováčka Luky Dončiče, který dal 34 bodů poté, co trefil sedm z deseti trojek. V poslední minutě ale zbytečně ztratil míč a nechal se zblokovat.

Toronto přišlo o pozici nejlepšího týmu soutěže po překvapivě jasné porážce 87:116 v Orlandu, které předchozí čtyři zápasy prohrálo. Blýskl se černohorský pivot Nikola Vučevič 30 body a 20 doskoky. Toronto tak kleslo za Milwaukee.

Minnesota nezvládla zápas s Atlantou, když nejprve v posledních 21 sekundách normální hrací doby neudržela vedení o čtyři body a následně prohrála v prodloužení 120:123. Čtyři sekundy před koncem nastavení neproměnil Andrew Wiggins trestný hod, kterým mohl srovnat. Nepomohlo ani 31 bodů a 19 doskoků Karla-Anthonyho Townse.

Výsledky NBA:

Charlotte - Brooklyn 100:87, Denver - San Antonio 102:99, Indiana - Detroit 125:88, LA Lakers - LA Clippers 107:118, Miami - Cleveland 118:94, Minnesota - Atlanta 120:123 po prodl., New Orleans - Dallas 114:112, Orlando - Toronto 116:87, Phoenix - Oklahoma City 102:118, Washington - Chicago 92:101 (za domácí Satoranský 9 bodů, 4 doskoky a 3 asistence).

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články