Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Washington zapomněl na prohru. Satoranského tým porazil New Orleans

Minulý duel prohráli v Torontu. Basketbalisté Washingtonu ale zvedli hlavy a v dalším duelu už byli úspěšní. Nad Orleans vyhráli 124:114. Tomáš Satoranský odehrál patnáct minut a do statistik si zapsal dva body, tři doskoky a po jedné asistenci a zisku.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranského Washington napravil dojem proti New Orleans

Obě mužstva hrála bez podkošových opor a někdejších olympijských vítězů. Wizards nastoupili bez zraněného Dwighta Howarda a Pelicans zase bez Anthonyho Davise. Utkání bylo dlouho vyrovnané, vedení se měnilo hned čtrnáctkrát, ale dvouciferné a rozhodující si vypracovali až domácí v poslední čtvrtině.

Tu totiž Washington ovládl 34:23 a připsal si k 12 porážkám v ročníku sedmé vítězství. V souboji týmů s druhou a třetí nejhorší obranou v soutěži zaznamenal v dresu Washingtonu John Wall 22 bodů, sedm doskoků a osm asistencí. Bradley Beal přidal 18 bodů, osm asistencí a tři bloky.

"Ve druhém poločase jsme prostě na obranné polovině dělali, co bylo třeba," řekl Beal. "Výzvou bylo ubránit je hlavně zpoza trojky, a přestože ne zrovna málo střel z dálky proměnili, celkově se to povedlo. Byla to naše obrana, která nám tenhle zápas pomohla vyhrát," dodal.

Druhou pozici v tabulce Východní konference si pojistilo Milwaukee, které zvítězilo nad San Antoniem 135:129. Hlavní zásluhu na tom měl Janis Adetokunbo autor 34 bodů, 18 doskoků a osmi asistencí. Za poražené Spurs nasázel 34 bodů DeMar DeRozan. 

Na západě potvrdili vzestup formy vítězové posledních dvou ročníků NBA z Golden State Warriors, i když se na výhru 117:116 nad Sacramentem hodně nadřeli. Kevin Durant se o to zasloužil 44 body a 13 doskoky. Vítězný koš dal pět vteřin před koncem Klay Thompson.

To hráči Houstonu nestačili na jeden z nejhorších celků probíhající sezony Cleveland a na jeho palubovce padli 108:117 i přes 40 bodů a 13 asistencí Jamese Hardena.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články