Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Washington v NBA znovu prohrál, Veselý většinu zápasu proseděl

New York – Ani na popáté nedokázali basketbalisté Washingtonu vyhrát, když tentokrát prohráli na palubovce Indiany 89:85. Jediný český zástupce v NBA Jan Veselý strávil drtivou většinu zápasu jen mezi náhradníky. Veselý zasáhl do hry pouze v první čtvrtině, svou jedinou střelou koš minul, zaznamenal jeden doskok a asistenci. Ve zbytku zápasu už se neobjevil.

Zápas Indiana - Washington
zdroj: AP autor: Doug McSchooler

Wizards si připsali od začátku soutěže pátou porážku za sebou a kopírují úvod minulé zkrácené sezony, v níž se dočkali prvního vítězství až v devátém utkání.

Indianě se povedlo přerušit sérii tří porážek hlavně díky 20 bodům Paula George, jenž podal nejlepší střelecký výkon v sezoně. Za Washington, který na začátku poslední čtvrtiny vedl o pět bodů, dali po 17 bodech zkušený Emeka Okafor a nováček Bradley Beal.

Porážka hodně mrzela A.J. Price, jenž uplynulé tři sezony strávil v dresu Indiany a přál si ukončit čekání na výhru právě proti bývalému týmu. "Někdy se to musí zlomit. Makáme, hrajeme dobře na to, abychom nevyhrávali. Nikdy to nevzdáváme. Když v tom budeme pokračovat, musí to přijít," prohlásil autor 12 bodů a 14 asistencí.

Bez vítězství je stále i Detroit, který prohrál v Houstonu 82:96 a utrpěl již sedmou porážku. Domácí tým uspěl po předchozích třech nezdarech i bez kouče Kevina McHala, jenž dostal od klubu na neurčito volno z rodinných důvodů.

Až druhé prodloužení rozhodlo o vítězství Denveru na hřišti Golden State 107:101. Hosté si zajistili výhru šňůrou 11:0, kterou zakončili druhou nastavenou pětiminutovku. Velký podíl na úspěchu měl Danilo Gallinari, jenž v prvním prodloužení těsně před sirénou vyrovnal smečí na 94:94 a v závěru rozhodující části dal pět ze svých 21 bodů.

Prodlužovalo se také v utkání Charlotte - Dallas, v němž domácí nakonec zvítězili 101:97 a přerušili sérii 16 porážek ve vzájemných zápasech. Svým nejlepším střeleckým výkonem k tomu přispěl nováček Michael Kidd-Gilchrist, jenž dal 25 bodů, k nimž připojil 12 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články