Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Washington triumfoval potřetí v řadě, poradil si se Sacramentem

Basketbaloví Wizards z Washingtonu potvrdili svou výbornou formu. Potřetí za sebou, a znovu více než patnáctibodovým rozdílem, vyhráli, když porazili Sacramento 110:92, a posunuli se na třetí místo tabulky Východní konference NBA. Tomáš Satoranský se dostal na palubovku znovu až ke konci utkání za rozhodnutého stavu a připsal si dva doskoky, jediný střelecký pokus z pole minul.

Utkání Washington - Sacramento
zdroj: Reuters autor: Brad Mills

Sacramento přitom začalo ve Washingtonu lépe a vypracovalo si až dvouciferný náskok. Domácí ale ve druhé části, kterou vyhráli 32:19, vývoj otočili. Ve třetí čtvrtině vedli až o 22 bodů a nakonec získali osmou výhru v ročníku. Dvouciferné hodnoty v kolonce bodů mělo šest domácích hráčů, soupeře navíc Washington předčil na doskoku 50:34.

Wizards se mohli tradičně opřít o výkon kapitána a ústředního rozehrávače Johna Walla, který opět ukázal, že proti Kings zahrát umí. Minul jedinou z devíti střel z pole, což stačilo na 21 bodů, když trefil všechny čtyři trojky. Za dva zápasy tak Wall nastřílel do koše Sacramenta celkem 40 bodů a neproměnil jedinou z deseti trojek. Ve zbylých deseti utkáních má bilanci pěti proměněných z 32 pokusů z dálky.

Je nám líto, video expirovalo.
Portland po dvou prohrách zabral a porazil Denver 99:82

"Mám pocit, že jsem si bral pořád stejné střely. Ale prostě jsem je proti nim zase dával, z nějakého mně neznámého důvodu. Proti ostatním se mi prostě tak nedaří," řekl Wall, který se spoluhráči vybojoval třetí domácí výhru za sebou. "Hrajeme teď mnohem intenzivněji a zlepšili jsme se hlavně v obraně," těšilo polského pivota Marcina Gortata, autora 18 bodů.

Jediného českého zástupce v soutěži Satoranského poslal kouč Scott Brooks na hřiště až v samém závěru utkání. Český reprezentant se do listiny střelců nezapsal, stihl jen doskočit po jednom míči pod oběma koši. Jeho jediný střelecký pokus zpod koše obroučkou nepropadl.

Cleveland srovnal bilanci na sedm výher a stejný počet porážek, když zvítězil v New Yorku nad Knicks 104:101. Cavaliers prohrávali v utkání už o 23 bodů a v poslední čtvrtině ještě o 15, ale dvě minuty před koncem se dostali do vedení a závěr už zvládli. LeBron James, jenž se v závěru první čtvrtiny dostal do potyčky s Enesem Kanterem, zaznamenal 23 bodů, devět doskoků a 12 asistencí.

Pivot DeMarcus Cousins dovedl 22 body, 16 doskoky a sedmi asistencemi New Orleans k vítězství 106:105 nad Atlantou. Hawks prohráli čtvrtý zápas v řadě a s bilancí pouhých dvou výher ze 14 zápasů v sezoně se dělí o pozici nejhoršího týmu ligy s Dallasem. LA Lakers zdolali Phoenix 100:93, střídající rozehrávač vítězného týmu Jordan Clarkson měl na kontě 25 bodů za 26 minut.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články