Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Washington srovnal s Bostonem sérii, rozhodující trojku dal Wall

Washington - Basketbalisté Washingtonu v šestém utkání 2. kola play-off NBA udolali Boston 92:91 a vyrovnali sérii na 3:3. O postupujícím do finále Východní konference tak bude jasno v pondělí. Páteční zápas rozhodl tříbodovým košem 3,9 sekundy před koncem John Wall.

Hvězdy Wizards - Wall a Beal
zdroj: ČTK/AP/John Bazemore

Šesté utkání série jako první neskončilo dvouciferným rozdílem. Wizards ve druhé čtvrtině vedli už o 10 bodů, ale Celtics ještě do poločasu dokázali tento náskok vymazat.

Ve druhé půli se oba celky střídaly ve vedení až do koncovky utkání. Osm sekund před koncem přiblížil Boston k postupu přesnou střelou o desku Al Horford, který poslal Celtics do vedení 91:89. Wizards po oddechovém čase svěřili míč Wallovi, jenž v samém závěru skóre trojkou otočil. Celtics ještě měli jednu šanci na ukončení série, ale Isaiah Thomas trojku neproměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Washingtonu si vynutili sedmý zápas s Bostonem

"Tam se rodí legendy," komentoval Thomas fakt, že sérii rozhodne sedmý zápas. Malý rozehrávač vedl Boston s 27 body a sedmi asistencemi, ale proměnil pouze osm z 24 pokusů z pole. Na 27 bodů se dostal i Avery Bradley, který navázal na svůj životní výkon z předchozího utkání. Al Horford přidal 20 bodů.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 33 body Bradley Beal, i když se mu nedařila střelba za tři body (8/1). Ale z 18 dvoubodových pokusů proměnil hned 14. Wall dohrál s 26 body a osmi asistencemi. Jediným dalším dvouciferným střelcem Wizards byl Markieff Morris s 16 body a 11 doskoky. Hráč základní sestavy Otto Porter Jr. za 35 minut na hřišti zůstal bez bodu. Tomáš Satoranský se v dresu Washingtonu do hry nedostal.

"Nepřicházejte do mého města celí v černém jako na pohřeb," vzkázal po utkání hrdina zápasu Wall soupeři. Hráči Bostonu totiž dorazili na utkání v černém oblečení, čímž chtěli naznačit, že půjde o pohřeb washingtonské sezony. Reagovali na lednový vzájemný duel základní části, kdy celí v černém dorazili právě Wizards.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 6. zápas:

Washington - Boston 92:91, stav série 3:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články